ZAŠTITITE SE NA VRIJEME

Mrežne igre idealne za širenje virusa

13.02.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Prema riječima čelnika softverske tvrtke ESET, prošle je godine zabilježen značajan porast prijetnji sigurnosti podataka povezanih s mrežnim igrama

Jedan od direktora ESET-a, Jeff Debrosse naglasio je nužnost dobre zaštite računala bez obzira na to bavite li se na njemu ozbiljnim poslom ili se igrate. Upravo je potonja aktivnost posljednjih godinu dana dovela do povećanog broja zaraza virusima i ostalim nepoželjnim smećem, a Debrosse to objašnjava nedostatkom adekvatne zaštite.

Nakon što igrač neoprezno skine softver koji otkriva njegov korisnički račun, nije napravio samo štetu sebi, već i drugima, jer će netko koristiti njegovo ime i povjerenje ljudi s kojima igra kako bi unutar igre oglašavao internetske adrese na kojima se mogu pokupiti svakakvi maliciozni programi. Dakako, korisnik kome je ukraden račun vrlo vjerojatno će ostati bez čitavog virtualnog bogatstva koje je tjednima, mjesecima, pa čak i godinama marljivo sakupljao, no to je najmanja šteta koja mu se zbog nemara može dogoditi.