SEKSI FRANCUZ U DŽUNGLI

Moderni Tarzan odgojio pet geparda

10.02.2009 u 15:00

Bionic
Reading

Mladi prirodoslovac posljednje četiri godine glumio je surogat-majku petoro geparda u Namibiji. Velike je mačke odgojio i pripremio za povratak u divljinu

Olivier Houalet, moderni Tarzan, doselio je prije deset godina s ocem iz Pariza s kojim je otvorio utočište i rehabilitacijski centar za divlje mačke u Namibiji. Dvadesetosmogodišnjak dug jeo proučavao i kopirao govor tijela geparda, naučio zadobiti njihovo povjerenje te im pomogao u razvijanju osnovnih vještina za preživljavanje.

'Znao sam da moram naučiti razmišljati kao ti gepardi. Morao sam se poistovjetiti s njima da bi me pustili u svoj svijet', rekao je Olivier.

Prije četiri godine, u centru su prihvatili pet malih geparda (Ra, Kia, Mushara, Lindt i Cadbury) koji su ostali bez majke. Gepardi barem dvije godine od majke uče osnovne vještine lova i preživljavanja, a s mužjacima se zbližavaju te formiraju grupe kako bi zauzeli što veći teritorij.

Ako sve to ne prođu, vrlo lako mogu postati žrtve drugih grabežljivaca, a i nisu teške mete lokalnih stočara. No birajući između divljine i doživotnog kaveza, mladi Francuz životinjama je odlučio pomoći i pokušati ih pripremiti na povratak u divljinu.

Pet geparda danas čini dobro istreniranu grupu s predvodnikom Ra koji je najmanji, ali i najinteligentniji od svih. Suživot modernog Tarzana i njegovih pet neobičnih prijatelja zabilježeni su kamerom. Dokumentarac Cheetah Man prikazat će večeras britanski Channel Five, a bit će dostupan i na njihovoj službenoj stranici Five.tv

Više fotografija pogledajte na www.lisayoung.co.uk