KOCKANJE SA ŽIVOTOM

Miš maznuo hranu leopardu pred nosom

04.06.2009 u 12:30

Bionic
Reading

Neuki miš zbilja se kockao sa životom kad se u Hertfordshireu leopardu pred nosom počastio njegovim ostacima

Umjesto da reagira na malenu životinju, 12-godišnja leopardica Sheena jednostavno je gledala miša koji se gostio s mrvicama mesa koje su joj bacili u kavez, i nastavila jesti. U jednom trenutku pokušala je nosom lagano odgurnuti miša, ali on se nije obazirao već je nastavio grickati neočekivanu gozbu.

Neobičnu scenu snimila je studentica fotografije Casey Gutteridge koja je u Hertfordshireu snimala za projekt na fakultetu. Ostala je zapanjena miševom hladnokrvnošću, prenosi Telegraph.

   


'Nemam pojma odakle se miš stvorio. Jednostavno je došao nakon što je čuvar ostavio meso u Sheeninom kavezu. Nije se obazirao na mačku, došao je do mesa i počeo jesti. Leopardica se iznenadila, spustila se i pošnjofala miša, a onda kao da je ustuknula', rekla je Casey.

Sheena je u Hertfordshire u sklopu projekta Santago Rare Leopard dovedena iz britanskog zoološkog vrta kad je imala samo četiri mjeseca. Ona je jedna od 14 velikih mačaka o kojima se ondje brinu od 1989. u svrhu očuvanja ugroženih životinja.

Leopardi se smatraju najlukavijim i najneuhvatljivijim divljim mačkama. Oni su usamljenici i uglavnom noćne životinje. Spretni su penjači i sposobni su ubiti plijen veći od sebe. Hrane se svačim, od ribe, gmazova i ptica, do manjih sisavaca kao što su zečevi i majmuni. Miševe očito ne vole.