IZVIŽDAN GENIJE

Milanović u Kninu prošao bolje od Srba 1995.

06.08.2013 u 14:04

Bionic
Reading

Analitičari su složni kako je, unatoč lošim kritikama, u svom nastupu premijer Milanović ipak bolje prošao od Srba, koje je zahtjevna publika potjerala tijekom Kninskih ljetnih igara 1995.

Podizanjem zastave na Kninsku tvrđavu jučer je označen početak i kraj Kninskih ljetnih igara, koje se održavaju u spomen na predstavu Oluja grupe autora izvedenu u Kninu 1995. godine.

Tadašnja izvedba ostala je upamćena po masovnom otkazivanju tisuća statista i njihovom teatralnom odlasku u Srbiju nakon što je na Brijunima postignut dogovor o visinama honorara između hrvatskih režisera i njihova gurua, velikotrgoviščanskog Sama Peckinpaha Franje Tuđmana.


Jučerašnja praizvedba predstave 'Ja im se udvaram, a ono ništa' režisera Zorana Milanovića prošla je očekivano za inteligentnije, dok je kod ostalih izazvala zgražanje. Neimenovani strani kritičar rekao je kako mu nije jasno čuđenje vlasti.

'Kritika je bila očekivana. Zoranove predstave razumije samo osoba u njegovoj glavi tako da ćemo pravu namjeru posljednje predstave sačekati u nekim memoarima za 30-tak godina ili u Jutarnjem još ovog tjedna iz usta neimenovanog izvora.'

Intendant Kninskih igara u sjeni Milijan Brkić zadovoljan je odazivom publike i kritičkim pristupom te je na kraju zahvalio zdravom razumu da je i ove godine zaobišao Knin i Čavoglave.

Prilozi News Bara na tportalu su satirično-humoristični, vijesti su izmišljene i ne treba ih shvaćati ozbiljno.