BLAGO PRAUNUCIMA

Medeni mjesec u svemirskom hotelu

28.11.2008 u 14:57

Bionic
Reading

Stručnjaci za tehnologiju predviđaju da će do kraja ovog stoljeća mladenci moći provesti medeni mjesec u nekom od hotela u svemiru za prilično malen novac. Mi ćemo ih promatrati sa Zemlje, gdje ne izgleda da bi smještaj mogao uskoro pojeftiniti

Noć u svemirskom hotelu do kraja stoljeća mogla bi stajati oko 5.000 funti, a putnici će se u svemir voziti golemim letjelicama, po kapacitetima sličnima današnjim putničkim brodovima-hotelima, prenosi Telegraph.

Letovi u svemir postat će dio masovne turističke atrakcije između 2020. i 2040. godine, kažu u istraživačkom odjelu finske zrakoplovne kompanije Finnair koja je za svoju 85. obljetnicu izbacila zanimljivu projekciju poslovanja u budućnosti.

'Međunarodni letovi trajat će četiri do pet puta kraće, tako da bi se iz Europe do Australije moglo stići već za tri sata. Motori će biti isključivo pokretani biogorivom, a emisije štetnih plinova bit će dovedene na nulu, navodi se dalje u studiji.

Koliko će biti romantično gledati na Zemlju iz dvokrevetne sobe u orbiti te hoće li mladenci imati mogućnost konzumacije bračne ljubavi u bestežinskom stanju, ostavit ćemo na maštu ljubiteljima znanstvene fantastike.