NISMO DOVOLJNO DIVLJI

Manje turista jer više nismo egzotična zemlja

19.07.2013 u 14:41

Bionic
Reading

Nakon ulaska u EU, Hrvatska je ostvarila puno manji broj turista nego prijašnjih godina. Analitičari tvrde da više nismo zanimljivi turistima koji traže divlje i neistražene zemlje

Nekoliko stotina tisuća turista manje nego prošle godine u isto vrijeme, uvelike zabrinjava sve naše turističke radnike. Unatoč dobrim pripremama i otvorenim granicama prema Europi, broj turista iznenađujuće je nizak. Razlog tome mogao bi ležati u brendu naše države.

'Hrvatska je ulaskom u EU promijenila svoj identitet. Više nismo neka divlja i egzotična zemlja neistražene prirode, ludih domorodačkih običaja, uvijek s prijetnjom nekog rata. Taj spoj ljepote, misterija i straha privlačio je svu silu turista. Sada smo normalni, civilizirani i fiskalizirani', objasnili su iz ministarstva turizma.


Lokalne turističke zajednice odlučile su spasiti situaciju pa se počelo s planiranjem različitih egzotičnih i divljih atrakcija i manifestacija.

'Počeli smo organizirati sukobe medu selima, turisti vole malo krvi i buke preko dana. Tučemo se samo kopljima i pršutima. Nakon tuče turist može uzeti koplje kao suvenir ili kupiti pršut. Planiramo na plažu staviti puno kobri kako bi ih frulom mogli kontrolirati. Takva igra života i smrti na plavom Jadranu, trebala bi biti hit!' nadaju se u Bolu.

Prilozi News Bara na tportalu su satirično-humoristični, vijesti su izmišljene i ne treba ih shvaćati ozbiljno.Prilozi News Bara na tportalu su satirično-humoristični, vijesti su izmišljene i ne treba ih shvaćati ozbiljno.