BAKTERIJE KAO ORUŽJE

Mačji ugriz ne mora biti tako bezazlen kako se čini

07.02.2014 u 16:49

Bionic
Reading

Mačji ugrizi navodno su toliko opasni da svaka treća žrtva te ozljede završi u bolnici. Razlog su bakterije koje završe u zglobovima i tamo stvaraju infekciju

Većina nas zanemaruje male ogrebotine i ugrize mačaka, no novo istraživanje ukazuje na to kako i takve ozljede mogu biti opasne. Bakterije koje mačji ugrizi ostavljaju u ljudskom tijelu završavaju u zglobovima gdje se množe i stvaraju infekciju, piše Daily Mail

Zbog bakterija koje mačke prenose, mnogi liječnici preporučuju da žrtve mačjih ugriza odu poslije njih na pregled. Znanstvenici kažu kako čak jedna trećina ugrizenih osoba navodno završava u bolnici, a dvije trećine njih na operacijskom stolu.


Od 193 pacijenata koji su primljeni u bolnicu zbog mačjih ugriza 57 ih je bilo hospitalizirano na tri dana. Od tih 57, 38 ih se moralo podvrgnuti kirurškom zahvatu i čišćenju infekcije, a osmero ljudi završilo je na operacijskom stolu više puta.

Mačji ugrizi navodno su toliko opasni jer njihovi očnjaci idu dublje od psećih.

Ako želite objaviti zabavne fotografije ili snimke svojih ljubimaca, šaljite nam ih na mail adresu funbox@t-com.hr. Na istu adresu možete slati i svoja pitanja i probleme vezane uz kućne ljubimce.