SVE-TO I-MEEEE

​Lijeva vlast vraća komunističko ime Dinamo

19.02.2014 u 19:23

Bionic
Reading

Zagrebačka Croatia ostala je bez svog najkatoličkijeg imena

Šok i nevjerica ovih dana u Maksimirskoj prašumi. Poznati hrvatski konglomerat Velegrađanski nogometni klub Croatia uskoro će promijeniti ime u svoju stariju varijantu – Dinamo. Još nije jasno zašto je trenutačna vlast odlučila poslati kočijom ministra sporta Jovanovića da dostavi direktivu klupskim vlasnicima.

'Mi smo cijelu noć motivirali mladiće uništavajući klubove. Noćne, naravno. Ujutro nas je dočekala državna direktiva kojom se naređuje mijenjanje imena Croatia u Dinamo. Već su zamijenili natpise na stadionu. Sad je simbol malo obrnuto 'b'. Ni u jednoj normalnoj zemlji država ne smije tako urgirati u jedan privatni klub, ali mi očigledno nismo normalna zemlja', poručio je vlasnik kluba Zdravinko Maminho.


Nogometaši zagrebačke Croatije, unatoč tome što će uskoro biti igrači Dinama, ne predaju se u svojoj želji da osvoje neki trofej ove godine. Tvrde da ih promjena imena neće omesti, ali da im ipak nije drago.

'Nekome u ovoj državi smetaju Hrvati i sve što je hrvatsko, a zašto je to tako, ja ne znam. Ja sam samo nogometaš i Ganac', poručio je bek Lee Addy.