GAMEREPORT

Left 4 Dead - zombi apokalipsa

17.01.2009 u 10:20

Bionic
Reading

Inovativan i zanimljiv, Left 4 Dead je jedan od ponajboljih multiplay naslova u zadnjih nekoliko godina

Igrači videoigara dijele se na one koji vole ili mrze multiplay pucačine. Međutim, Left 4 Dead bi trebali zavoljeti apsolutni svi! Naime, riječ je o vrlo inovativnom singleplay/multiplay naslovu koji na PC računala i Xbox 360 donosi - trule zombije. Mod za jednoga igrača je zapravo kampanja u kojoj kontrolu nad vašim ljudskim kompanjonima preuzima umjetna inteligencija. A nakon što iskusite napetost i atmosferu zombijske borbe, garantiramo vam da ćete se navući i na grupno iskustvo. Left 4 Dead je toliko napet i sofisticiran da sliči na neke od ponajboljih horor filmova.

Zombiji napadaju u nevjerojatnim količinama te izgledaju upravo morbidno frapantni. Također, nikada ne dolaze s istih pozicija ili u istim količinama jer se za raznolikost brine tzv. Director. Director je zapravo računalni kod koji u svakoj partiji razmješta zombije na posve drugačiji način. Iako ovo možda djeluje banalno, i te kako je važno za dinamiziranje igraćeg iskustva. Inače, glavni igraći motiv je suradnja. Kako biste došli do cilja i pobjegli, morat ćete pomagati vašim suborcima. U suprotnom će vas ostati premalo kako bi se uopće oduprli najezdi trulih leševa. Igra gotovo da vrišti za uporabom raznih borbenih taktika koje možete pogledati u videoprilogu. Također, dobro je kombinirati i različita oružja. Nama je najbolje legla standardna američka 'mašinka'.

Naime, sačmarica ima problem s dugotrajnim punjenjem, a snajper je na blizinu gotovo neuporabljiv. Najbolje ga je koristiti s kakve uzvisine, no tada ćete se vjerojatno odvojiti od vašeg tima. To je dakako skoro istovjetno umiranju! Ponavljamo, uspjeh u Left 4 Deadu moguć je samo uz konstantno pomaganje i pokrivanje vatrom. Inače, možete igrati i kao zombi! Stil igre je posve drugačiji nego kada igrate kao preživjeli, a o čemu se točno radi - pogledajte u Gamereportu. Sve u svemu, preporuka svim zaljubljenicima u multiplay, ali i onima koji bi to zbog Left 4 Deada mogli postati.