GAMEREPORT

Left 4 Dead 2 – smrt zombijima!

28.11.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Zombi apokalipsa nastavlja se u sjajnom nastavku ionako izvrsnog MP FPS originala

Koljači svih zemalja, ujedinite se! Vratila se jedna od najbrutalnijih multiplay pucačina iz prvoga lica. Vratio se Left For Dead! Za neupućene, originalni Left 4 Dead inovativni je MP FPS u kojem vas napadaju horde računalno vođenih zombija. Vi i još tri živa igrača morate proći kroz brojne nivoe i kampanje te se domoći spasa. Pritom je apsolutno nužno surađivati. Soliranje ne prolazi, jer će vas dokačiti horda zombija ili još bolje zombi specijalac. On vas privremeno onesposobljuje i jedini spas je upravo – vaš brat ili sestra po oružju.

Sad kada smo se dotakli nekih osnova ove franšize, pogledajmo kako je ispala dvojka. Ne može se baš govoriti o nekoj revoluciji, no u igri je dovoljno pomaka koji opravdavaju izdavanje punokrvnog nastavka. Grafički engine dodatno je nabrijan. Posebno su nas oduševile oluje. U jednoj od kampanja, svako malo dolazi do proloma oblaka koji je popraćen perfektnom promjenom kolorita, njihanjem grana i uvjerljivim zvučnim efektima. Inače, nivoi su sličnog tipa kao i prije; većina ih je zagasito prijeteća, a manji dio je okupan svjetlom i nešto življim bojama.

Nove gameplay elemente nećemo previše spominjati, jer smo se njih dotakli u videorecenziji. Reći ćemo samo to da su u igru ubačeni neki novi modovi koji će joj dodatno produljiti vijek trajanja. Što je jako dobro, jer nam je, bez obzira na kvalitetu, Left 4 Dead 1 dosadio nakon tjedan dana. Okej, za koga je ova igra? Za ljubitelje multiplaya koji žele ponovno iskusiti nešto originalno. Još nešto - L4D 2 nikako se ne može uspoređivati s MP Modern Warfaerom 2, jer zbog svojih specifičnosti skoro da ne ulazi u isti žanr. Štoviše, Left 4 Dead skoro da je stvorio svoj vlastiti pravac MP igara. Pravac koji se tako lijepo nastavlja u ovom krvavom nastavku.