ISKUSTVO NEBITNO

Lanac pizzeria nudi posao za 163.000 kuna po satu

03.11.2010 u 09:41

Bionic
Reading

Lanac pizzeria Domino's u Japanu nudi posao za dva i pol milijuna jena (163.000 kuna) po satu, a jedino što se traži od onoga tko se prijavljuje jest da ima 18 godina

U sklopu serije događaja kojom lanac pizzeria Domino's slavi 25. godišnjicu od dolaska u Japan na tržištu poslova pojavio se nevjerojatno dobro plaćen posao čija je satnica dva i pol milijuna jena (163.000 kuna). Domino's će snabdjeti sretnog dobitnika ovog posla uniformom, a jedini preduvjet je napunjenih 18 godina.

Prosječna satnica poslova sa skraćenim radnim vremenom u Japanu je inače 1.000 jena (65 kuna). Glasnogovornik tvrtke Domino's kaže da ne može otkriti više detalja do 10. studenoga, no nakon prijave svaki kandidat za posao ići će na razgovor.

Komentari na ovo neobično zapošljavanje variraju od veselja do hladne procjene da satnica i nije tako strašna ako se gleda kakvu reklamu ovo već sad stvara lancu pizzerija te kako bi bolji način trošenja tog novca vjerojatno bio povećanje plaća svim radnicima. Osim neobične ponude za posao, tvrtka Domino's dijelit će za rođendan besplatnu pizzu svima koji su rođeni 30. rujna sljedećih 25 godina.