SVJEŽIJE NE MOŽE

Konobar! Oprostite, možete li izvaditi ptičurinu iz moje juhe

20.06.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Vjerojatno se i vama dogodilo da uz pileću juhicu u restoranu dobijete poneku muhu gratis, a stanovnike zelene salate da i ne spominjemo. A zamislite tek da u još netaknutoj juhi pronađete živog sokola

Upravo to se dogodilo gostu jednog američkog restorana. Baš kad mu je na lijepom mjestu uz prozor poslužena piletina, gost je na otškrinutim ulaznim vratima primjetio pticu grabežljivicu. Dok ga je u čudu gledao, sokol je dobro snimio situaciju i za samo nekoliko sekundi se našao na jednom od praznih stolova.

Sa šaltera se došetao i djelatnik restorana, a sokol se nije dao smesti dok su ga obojica pažljivo i polako slikala svojim mobitelima. Mirno je okretao glavu i promatrao između njih čak i kad je djelatnik progovorio: 'Čovječe! Na potpuno si krivom mjestu, ptico. Znaš li da je ovo ljubitelj piletine?'

Nakon par mirnih trenutaka, dok su pokušavali shvatiti što bi mogao biti njegov idući korak, sokol je najkraćim zračnim putem aterirao u još netaknuti tanjur hrane. S kandžama uronjenim u umak nije se dugo zadržavao. Ulazak dostavljača ga je uznemirio pa je preletio prema kuhinji. Dok su njih trojica raspravljali o tome da bi trebalo zvati zaštitare životinja da ga iznesu, iz kuhinje su dopirali zvukovi udaranja lonaca. Izašao je jedan od kuhara i golim rukama iznio sokola van.

'Kakav je ovo restoran? pitat ćete se. Vjerovali ili ne, ime mu je Birdie's', zaključio je priču o svom nesvakidašnjem događaju gost restorana.