VOZI, MIŠKO!

'Ko to tamo peva' u srpskoj krčmi

15.05.2009 u 11:00

Bionic
Reading

Kad je redatelj Slobodan Šijan 1980. snimao legendarni film 'Ko to tamo peva', glavno mjesto radnje – autobus tvrtke Krstić i sin – već je tada djelovao trošno, a danas je smješten pred prostorijama Jadran filma u Zagrebu. No gotovo isti taj autobus sređen stoji i ispred jedne srpske krčme kao spomenik, barem tako tvrdi gazda

Unutrašnjost busa

Slavni autobus kojim je 5. travnja 1941. negdje u Srbiji grupa ljudi krenula za Beograd u filmu 'Ko to tamo peva', danas stoji sređen i ulickan ispred Jadran filma u Zagrebu. Međutim, istim se autobusom hvali i jedna krčma nedaleko od Kragujevca.

Vlasnik Dragan Petković je na obiteljskom imanju usred ničega odlučio prolaznicima-namjernicima ponuditi kakvu takvu turističku ponudu. Imanje je preuredio u starinski opremljen etno-kompleks s krčmom u kojoj se poslužuju tradicionalne slastice pripremljene kao što se to nekad radilo, piše Press Online.

Petković je godinama maštao o tom autobusu, a konačno ga je pronašao i kupio prije nekoliko godina od nekog taksista iz Kragujevca. Polako ga je obnavljao da bi ga konačno mogao izložiti pred svojom krčmom koja se, naravno, zove Ko to tamo peva. Premda ga reklamira kao autentičnog, on je samo turistička atrakcija i u autentičnom okruženju.

Pogledajte isječak iz filma