HDZ - 'D' SE NE IZGOVARA

Karamarko izbacuje slovo 'D' iz naziva HDZ

15.04.2013 u 12:00

Bionic
Reading

Nakon što je dio članova HDZ-a napao Karamarka zbog manjka demokratičnosti unutar stranke, odlučeno je da se iz naziva stranke izbaci riječ 'demokratska'

Nezadovoljni smjerom u kojem Tomislav Karamarko vodi stranku, dio članova HDZ-a preko odvjetnika Vladimira Gredelja uputio je otvoreno pismo šefu najveće oporbene stranke. U pismu smo izrazili svoju zabrinutost zbog manjka demokracije i transparentnosti unutar stranke.

'Obraćamo Vam se pred ukupnom hrvatskom javnošću i ukupnim članstvom HDZ-a i onim ukopanima, iz više razloga. Prije svega, HDZ svojim imenom sugerira da se radi o demokratskoj stranci', poručili su iz stranke nadajući se da će ih Karamarko saslušati.

Reakcija iz vrha HDZ-a bila je brza i jasna. Karamarko je održao konferenciju za novinare u kojoj je objasnio da se radi o nerazumijevanju stranačke ideologije i njene povijesti.

'Kada sam preuzeo stranku, rekao sam da se moramo vratiti našim korijenima. Ostavštini prvog predsjednika Franje Tuđmana i HDZ-a kakav je on zamislio. To je politika čvrste ruke u kojoj nema vremena za transparentnost niti živaca za demokratičnosti. No u strahu od rezultata lokalnih izbora, neki pokušavaju ponovo provesti detuđmanizaciju', poručio je Karamarko.

232850,224857,196835,191819
Kako bi poslao jasnu poruku biračima i ostalim članovima stranke, odlučio je izbaciti riječ 'demokratska' iz naziva stranke, kako ime ne bi zbunjivalo ljude. Tako da će umjesto uobičajenog HDZ, pisati skraćenica HZ.

'Ovo nije prvi put da se razmišlja o izbacivanju slova 'D', ali su nam ranije PR stručnjaci objasnili da HZ previše vuče na HŽ,
pogotovo ako nemate slova s dijakritičkim znakovima na tipkovnici. Iako stranka i dalje ostaje 'demokratska' na papiru, radi se samo o načinu izgovaranja i brendiranja, tako da je slogan za ove lokalne izbore 'HDZ... D se ne izgovara', poručio je Karamarko.