UGODNO ILI LIJEPO?

Kakvu obuću vole horoskopski znakovi

27.09.2011 u 10:00

Bionic
Reading

Jesenske padaline jedan su od podsjetnika o važnosti izbora cipela iz sezonskog asortimana. Da nismo pobornici tvrdnje da obuća govori o osobnosti i obratno, vjerojatno se ne bismo zamarali ovom temom, no budući da poveznice ipak postoje, saznajte kakav je ukus zodijačkih dama i što govori o njima

OVAN

Kao jedan od znakova čiji životinjski totem ima papke, Ovnice vole čuti zvuk kuckanja peta o pod dok hodaju. One rado biraju špicaste komade obuće, po mogućnosti od prave ili umjetne kože. Njihova konstrukcija mora biti solidna, možda čak pojačana metalom, te elegancije koja odlikuje talijanski dizajn. Ovnovi smatraju visoke čizme s mnogo vezica privlačnijima od niskih cipela. Ako se već odluče za nešto ležernije i udobnije, to bi mogle biti jarko crvene tenisice jer atraktivnost za njih uvijek stoji uz bok praktičnosti. Kožna je obuća najčešće prvi izbor Ovnova, posebno ako je dodatno ukrašena lančićima, brušenom kožom ili baršunom te podstavljena krznom.

BIK

Još jedan znak čiji je životinjski simbol ponosan vlasnik papaka. One vole izazovne cipele s izrazito visokom petom koje mogu ili ne moraju ukrasiti komadićem svjetlucava metala. Privlači ih elegantna obuća visoke potplate ili pete, koja otkriva petu i vrhove prstiju, a lakirane crne čizme također će osvojiti njihove simpatije. One također mogu biti i ziheraši te ljubiteljice klasike. Crne cipele zaobljena vrha i umjerena sjaja te modela koji neće tako brzo izaći iz mode bit će njihov izbor za svečanije prilike, dok će za šetnju gradom rado obuti kožne čizme s daškom Divljeg zapada. Kada se radi o ležernijoj ili sportskoj obući, Bikovi će se najvjerojatnije odlučiti za retro tenisice, što jednostavnijeg modela i bez previše ukrasnih detalja.

BLIZANCI

San mnogih Blizanki predstavljaju supervisoke pete s mnogo remenja koje se isprepliće i penje visoko uz nogu. Mnoge od njih imat ćete priliku vidjeti u štiklama poluprozirna materijala živahnih boja, sa svilenim vrpcama koje obavijaju listove. Blizanci smatraju cipele od krokodilske kože ili njezine imitacije vrlo korisnima i upotrebljivima u mnogim prilikama. Nije rijetkost niti vidjeti ih u visokim bijelim čizmama s patentnim zatvaračem sa strane. Ili gumenim čizmama u koje su obavezno uvučene uske traperice ili jahačke hlače. Pri odabiru ležernije odjeće, praktičnost im nije prva na pameti. Od tenisica najprije očekuju svojstvo privlačenja znatiželjnih, ako ne i ljubomornih pogleda.

Za Rakove se može reći da su cipele njihov fetiš. U slobodno vrijeme rado uskaču u što mekše i udobnije tenisice ili cipele, posebice bijele boje. Nisu ljubitelji visokih peta i debelih potplata, stoga ćete ih češće zapaziti u obući koja ne nanosi bol nogama i ne zahtijeva velik oprez pri hodanju. Platforme i visoke pete gotovo da ih ne privlače, što ne znači da ih neće obuti procijene li da prilika to zahtijeva. Radije će se odlučiti za spuštenije čizme od kože ili brušene kože, smeđe ili pješčane boje. Račicama su zanimljive cipele četvrtasta oblika, s većom metalnom kopčom. Svoju će obuću za slobodno vrijeme rado ukrasiti vezicama živahnih boja, možda čak i unikatnim primjercima umjetničke izrade.

LAV

Pripadnice znaka Lava smatraju najnovije i najpomodnije tenisice privlačnima. Što robusniji potplat - to bolje! Nije iznenađenje niti vidjeti zanimljive uređaje ili neobične modne dodatke na njihovim tenisicama, poput svjetlucavih ili svjetlećih prišivaka, životinjski otisaka stopala na potplatima ili zračnih jastuka ispunjenih šljokicama. Suvišno je reći da ležerniju obuću nabavljaju u svim duginim bojama. Odluče li se za kupovinu čizama, tražit će model koji seže što više uz nogu i steže se uz pomoć patentnog zatvarača. U svom domu, Lavice vole na nogama imati tople i meke papuče, ali ni one nisu pošteđene zanimljivih detalja poput nojevih pera ili izrazito čupavih vlakana u vrištećim bojama.

DJEVICA

Djevice su vrlo razumne pri odabiru cipela. Njihovo poimanje poželjne obuće podrazumijeva spoj forme i funkcije, estetike i praktičnosti. Ravni potplat ili niska peta ono su što traže, ali da bi cipela za Djevice bila 'seksi', mora biti načinjena od sofisticirane i meke kože. Uglavnom skupe. Njihova obuća ne smije biti previše zaobljena, ali ni sasvim špicasta. Izradi će posvetiti mnogo pažnje, pregledavajući svaki, i najmanji šav. Za njih su lančići, privjesci i kopče previše neuredni. Odluče li se obuti štikle, one će najvjerojatnije biti elegantan klasičan model od smeđe ili crne kože. Isto vrijedi i za čizme, koje bi morale biti podstavljene udobnim materijalom ili imati kvalitetan anatomski uložak.

VAGA

Vage vole umjetnine, a mnoge od njih smatraju i cipele vrijednima kolekcionarskog truda. Te će ljubiteljice obuće rado u ormarićima čuvati razne vrste cipela, s raznim petama i u svim bojama. Ljubičaste cipele sa svijetloplavom ili crvenom podstavom mogle bi ih osvojiti. U slobodno vrijeme sretne su imati na raspolaganju obuću koja ne umara njihove noge. Nešto u stilu natikača, možda od neke vrste lagane pjenaste gume ili laganije tenisice jednostavna dizajna. Naravno, pod pretpostavkom da im atmosferske prilike idu na ruku. One Vage koje nisu ljubiteljice sporta možda se neće truditi nabaviti tenisice, ali će zato svoj apetit zadovoljiti lijepim salonkama ili seksi štiklama izrazito zaoštrenih vrhova.

ŠKORPION

Snažno izražena seksualnost ovoga znaka ocrtava se i u izboru obuće. Škorpionke rado biraju cipele s visokom petom koje, obujmljujući gležanj tek tanašnim remenčićem, otkrivaju veći dio stopala. Van sezone bosih nogu, efekt postižu čizmama opako visoke pete. Nije rijetkost da ćete zimi jednu Škorpionku vidjeti u čizmama koje sežu nekoliko desetaka centimetara iznad koljena, i samo pedalj ispod mini suknje koja pristaje uz takav model. One najčešće biraju obuću crne boje, vrlo kvalitetne izrade, načinjenu od skupa materijala. Cijena je obično najmanji problem kojim će se zamarati jednom kad si odluče priuštiti cipele koje im se sviđaju. Pri kupnji tenisica neće imati potrebu tražiti nešto više od starki ili laganih sportskih cipela, iako rekreacija ne mora biti njihova primarna namjena.

STRIJELAC

Ljubitelji putovanja, Strijelci, najčešće svome odredištu prilagođavaju kupnju obuće. Na primjer, požele li se uputiti u gorske predjele, nema sumnje da će se planinarske cipele ili zimske čizme uskoro naći u njihovu ormaru. U ljetne avanture najradije će kročiti u kožnim sandalama jedne od nijansi smeđe boje. Za večernji izlazak obut će samo najmekše i najsavitljivije cipele, u kojima bez tegoba mogu plesati do zore. Mnoge će Strijelčice za takvu prigodu odabrati lakirane balerinke ili klasične crno-bijele cipele, repliku modela iz 1950-ih. Budući da uglavnom uživaju u provođenju opuštajućih trenutaka kod kuće, umorna stopala sa zadovoljstvom će uvući u meke pamučne ili satenske papuče.

JARAC

Kao još jedan od znakova koje predstavlja životinja s papcima, Jarci vole obuću s visokom petom. Vide li u izlogu štikle s petom visokom najmanje 10 centimetara te zlatnim ili srebrnim ukrasima, mnoge će pasti u trans. Ovaj ekološki pažljiv znak neće forsirati kupovinu kožnih cipela, već će ravnopravno razmatrati i kupnju obuće od umjetne kože. Za trenutke opuštanja u slobodno vrijeme, odlazak u grad ili u prirodu vole obuti tenisice kričavo narančaste ili crvene boje. Rekreiraju se obično u obući čvrstoga potplata, od tvrđe gume. Draga im je obuća pogodna za šetnju šumom ili planinom, posebno od crne kože, s dugim vezicama. Ako pak iznimno raspoložene kreću na izlet, sebi za dušu na noge će staviti otkačene ružičaste djevojačke čizmice.

VODENJAK

Vizionarske Vodenjačice ljubiteljice su ljubičaste boje u kojoj mnoge od njih posjeduju čizme, sportsku obuću, papuče i visoke pete. One vole retro cipele, s mnogo uzica, lančića i baršunastom podstavom. Toliko vole lijepe stvari da su u stanju kod kuće paradirati u jednako elegantnoj obući kao i kada su spremne za večernji izlazak. Špičaste cipele i čizme popularne su i kod Vodenjačica, a osim klasičnih, crnih i smeđih, često odabiru i one tamnozelene boje. Za dulje hodanje u svojoj će rezervi one uvijek imati par udobnih platnenih ili tenisica od brušene kože, a ljetne šetnje spremno će čekati njihove otvorene sandale ravnih potplata i nijansi boja raznih metala.

RIBE

Svatko tko imalo poznaje narav Riba zna koliko im je stalo do udobnosti. Dakle, nema govora o njihovu robovanju modi na račun komfora. To ne znači da neće rado obuti niske sandale sa zveckavim privjescima ili prikovanim dragim kamenjem ako im dobro pristaju i ako se u njima komotno osjećaju. Ribe i voda slažu se kao prst i nokat. Padaline većinu od njih neće odvratiti od nauma da izađu i prošeću, ali će zato morati biti opremljene nepropusnim kožnim cipelama s remenom i kopčom ili gumenim čizmama neutralnih boja, koje pristaju uz gotovo svaku odjevnu kombinaciju. S ukrasima su prilično rezervirane. Ako i odaberu cipele s metalnim detaljima, oni su obično tek sićušni cvjetići ili apstraktni kovani ili rezbareni uzorci.