ASTRO KOMPATIBILNOST

Kakvi su Djevice roditelji?

28.09.2013 u 11:27

Bionic
Reading

Djevica je pasivan ženski znak, promjenjive kvalitete, melankoličnog temperamenta. To je znak koji teži savršenstvu, o svemu ima svoje mišljenje i teško ju je uvjeriti u suprotno. Drži do svoje obitelji i jako je cijeni. Pritom stoji čvrsto na zemlji, stvari vidi onakvima kakve doista jesu, a detalje usavršava do najmanje sitnice. Pročitajte kako se Djevica snalazi kao roditelj i u odnosu s djecom po znakovima

Roditelj Djevica i dijete Ovan

Maleni Ovan je često neposlušan i sklon nestašlucima, na koje roditelj Djevica ne gleda s odobravanjem. Opreznoj Djevici neće se svidjeti njegov avanturistički duh, a posebno će se brinuti zbog njegove nepažnje i sklonosti opasnom ponašanju, koje nerijetko rezultira padovima i ozljedama. Ovan ne reagira dobro na disciplinske mjere roditelja Djevice pa je ovaj odnos često za oboje izazovan.

Roditelj Djevica i dijete Bik

Dijete Bik od malena je u posebnoj vezi sa svojim roditeljem Djevicom. Njih se dvoje dobro razumiju i odlično slažu, ponajviše zbog toga što su oboje oprezni i miroljubivi. Djevica će poticati malenog Bika da se bavi sportom i vodi zdravi život, što je za ovog mališana sklonog lijenosti iznimno korisno. Iako neće izbjeći svađe, u konačnici se radi o skladnoj vezi dvije slične osobe koje cijene i uvažavaju jedna drugu.

Roditelj Djevica i dijete Blizanci

Djevica će biti ponosna na svog inteligentnog mališana koji će od rane mladosti pokazivati interes za pisanje i čitanje. Iako mu neće moći prigovoriti oko ocjena, jer su Blizanci obično dobri u školi, svađat će se oko drugih stvari. Neuredan i razigran Blizanac svog će strogog roditelja dovoditi do ludila raznim nestašlucima. Dijete Blizanac nikad nema mira pa će nervozna Djevica s njim morati stalno vježbati strpljenje.

Roditelj Djevica i dijete Rak

Maleni Rak brzo će se uvući pod kožu roditelju Djevici. Ovaj nježan i osjetljiv mališan probudit će u svom roditelju želju da ga stalno pazi i brine se za njega. Ponekad će joj smetati što je toliko ovisan o njoj pa će ga pokušati disciplinirati, što će joj i poći za rukom. Djevica je jedan od rijetkih roditelja koji može ostati imun na suze malenog Raka, što je čini dobrim odgajateljem uz kojeg će ovaj ranjivi mališan očvrsnuti.

Roditelj Djevica i dijete Lav

Maleni Lav voli biti u centru pažnje, dok je Djevica pomalo suzdržan roditelj koji ne želi razmaziti svoje dijete. Iako se dijete Lav doima snažnim i čvrstim, ono je u dubini duše osjetljivo i treba mu konstantna pažnja. Djevica bi mu trebala pokazivati više naklonosti i što manje pribjegavati kritikama. Kad Lav osjeti da ima podršku kod kuće, iskazat će svoj puni potencijal i biti najbolji u školskim i svim ostalim aktivnostima.

Roditelj Djevica i dijete Djevica

Iako se dvije Djevice mogu dobro slagati, njihov je odnos često napet i neskladan. Roditelj Djevica je iznimno zahtjevan, a stalnim kritikama često ne postiže željeni učinak. Iako prigovorima pokušava potaknuti dijete da bude što uspješnije, problem je u tome što se malena Djevica uvijek jako trudi oko svega pa joj trebaju pohvale i podrška. Odnos može biti bolji ako se oboje suzdrže od kritiziranja.

Roditelj Djevica i dijete Vaga

Ovo je najčešće dobra kombinacija. Mala je Vaga obično mirno i uzorno dijete pa će se roditelj Djevica njome ponositi. Vaga je poslušna i ne voli se svađati pa će Djevica uživati s njom provoditi vrijeme u zabavi i igri. Roditelju bi s vremenom mogla zasmetati lijenost i neodgovornost mališana Vage pa će ga od malih nogu pokušavati naučiti redu i disciplini.

Roditelj Djevica i dijete Škorpion

Škorpion zna biti zahtjevno dijete na kojemu nije lako primijeniti odgojne mjere. Ipak, Djevica je dovoljno strpljiv i uporan roditelj da stane na kraj nestašlucima vragolastog Škorpiona. Djevica mu neće dozvoliti da njome manipulira, a kaznama i zabranama dat će mu do znanja da na njoj ne može provoditi svoju volju. Na koncu će je dijete Škorpion poštovati i uz nju naučiti kako obuzdati nalete ljutnje i ljubomoru.


Roditelj Djevica i dijete Strijelac

Iako su jako duševno povezani, prilično su različiti pa se često sukobljavaju. Djevici smeta neodgovoran i površan odnos prema životu svog djeteta pa ga od malih nogu pokušava disciplinirati. Dijete Strijelac je dobronamjerno i teško ga je naljutiti, no stroga Djevica bi mogla kod njega izazvati nalete ljutnje i neposlušnost. Djevica treba izbjegavati oštre kazne na koje maleni Strijelac ne reagira. Više će postići ako mu na lijepi način objasni u čemu je pogriješio.

Roditelj Djevica i dijete Jarac

Djeca Jarci obično su ozbiljnija od svojih vršnjaka, što savršeno odgovara roditelju Djevici. Marljivi i odgovorni mališan bit će na ponos svom roditelju, a odlične ocjene i dobri rezultati u izvannastavnim aktivnostima zadivit će Djevicu pa će ga poticati da u svemu bude savršen. Problemi nastaju ako Djevica bude previše kritizirala mališana, jer Jarca svaka kritika duboko pogađa i ostavlja neizbrisiv trag na njegovom samopouzdanju.

Roditelj Djevica i dijete Vodenjak

Ovo je u najmanju ruku izazovna kombinacija. Ozbiljna i proračunata Djevica često ne može izaći na kraj s ovim maštovitim i nepredvidljivim djetetom. Njegova radoznalost i želja za akcijom njoj je suviše naporna pa teško prati njegov korak, a ono što mu najviše zamjera je neurednost i neodgovornost, Njihov odnos može biti dobar ako Djevica potakne Vodenjaka da ostvari svoj potencijal, umjesto da ga pokušava ograničiti.

Roditelj Djevica i dijete Ribe

Njih dvoje imaju toplo-hladni odnos. Malena Riba je vrlo osjetljivo i ranjivo dijete pa ga Djevica uvijek želi zaštititi. Riba često živi u svijetu mašte, što racionalna Djevica ne može shvatiti. Ako ga bude previše tjerala da bude bolji u školi ili da se bavi aktivnošću koja ga ne zanima, mališan Riba će se povući u sebe i biti nesretan. Djevica bi trebala biti pažljivija prema ovom malom osjetljivcu i pustiti ga da oslobodi svoju kreativnost.