KREATIVNI KRIMINALCI

Jesu li ovo najbizarniji načini krijumčarenja koje ste vidjeli?

02.04.2013 u 11:07

Bionic
Reading

Droga je loša stvar, a švercanje je kazneno djelo, no to ne znači da zlikovci ne mogu biti domišljati dok se bave kriminalom. Krijumčari su smislili razne metode kako prebaciti drogu preko granice – od pomalo smiješnih do krajnje bizarnih

Gliser je početkom 2013. prevozio veliku pošiljku marihuane koju je danska policija presrela. Naoružani krijumčari svi su uhapšeni, a teret zaplijenjen.

Ultralagani zrakoplov

Šverceri su 2008. u Tucsonu u Arizoni odlučili pokušati protuzakonito prebaciti 115 kilograma marihuane preko granice ultralaganim zrakoplovom. Krijumčari su ulovljeni, a droga je zaplijenjena.

Prema američkim statistikama, samo 2010. je 228 letjelica ilegalno prešlo granicu između Meksika i SAD-a.

Wii U Game Pad

Što učiniti sa starim Wii kontrolerom? Ako pitate krijumčare, odgovor je – napunite ga marihuanom. Naravno, ne biste ovo čitali da su šverceri bili uspješni.

Invalidska kolica

Domišljati 19-godišnji krijumčar 2011. napunio je invalidska kolica marihuanom (pretvarao se da je invalid), no ulovljen je pri pokušaju prelaska granice između Meksika i SAD-a.

Top za majice

Vjerojatno znate da postoje mali topovi kojim se ispaljuju majice. Naravno, to nije jedino što mogu ispaljivati. Krijumčari su ulovljeni kako lansiraju marihuanu 150 metara preko granice.


Improvizirani top

Mali top za majice je, čini se, bio inspiracija momcima iz Mexicalija u Meksiku koji su početkom 2013. pokušali svojim topom prebaciti veću količinu marihuane preko granice. Improvizirani top ispaljivao je čak 13 kilograma droge u jednom pucanju.

Vlasnici topa su uhapšeni, a stroj je zaplijenjen.

Katapult

Moderna artiljerija nije jedini način prebacivanja droge preko ograda. Američka nacionalna garda je tijekom godina zaplijenila ogromnu količinu katapulta

Terenac

Krijumčari na meksičkoj granici sa SAD-om u blizini Yume u Arizoni nisu se ni pretvarali da su obični građani, već su odlučili da su negativci iz akcijskog filma. Pokušali su preskočiti ogradu nešto višu od četiri metra srebrnim Cherokeejem uz pomoć improvizirane rampe.

Tunel

Zašto pokušavati preletjeti ogradu kad možete polako prokopati svoj put na drugu stranu? Tako su barem mislili momci koji su iskopali tunel od skladišta u Tijuani u Meksiku do američke strane granične ograde.

Ono što je stvarno nevjerojatno je da je tunel dugačak 220 metara bio u potpunosti osvijetljen te je imao ventilaciju.

Grudi

Ako ste se ikad pitali koliko droge stane u ženske grudi, odgovor je – kilogram i pol kokaina.

Žena u zračnoj luci zaustavljena je i otkriveno je kako u svježe povećanim grudima ima umetke u kojima je  droga.

Podmornica

Kad ne ide zrakom i kopnom, zašto ne pokušati podvodnim putem?

Kolumbijske vlasti 2009. zaplijenile su podmornicu iz kućne radinosti i izvukle ju na kopno u mornaričkoj bazi u Bahiji Malagi.