PROFI FOTKE

Jeste li ikad vidjeli ovako slatke mokre pse?

11.12.2013 u 10:47

  • +2

Mokri psi fotografkinje Sophie Gamand

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Sophie Gamand

Bionic
Reading

Francuska fotografkinja s adresom u New Yorku posvetila se fotografiranju pasa i njihovoj vezi te odnosu s vlasnicima. U svojoj kolekciji već ima niz zabavnih i neodoljivih fotki, no nama su za oko posebno zapele one s psima mokrima do kože

Svi znamo koliko smiješne mogu biti životinje kad se smoče. Bernardinac se odjednom pretvori u dvostruko manju beštiju, a neki minijaturni psi, poput pekinezera primjerice, izgledaju kao da su izgubili dlaku pa više nalikuju na pokisle mačke, nego na pse.

Tome se između ostalog posvetila fotografkinja Sophie Gamand koja održava blog Striking Paws. Na njezinoj stranici možete pronaći svakakve fotke - od mokrih pasa, preko pasa u kostimima (jer je, kako piše, u New Yorku moda za životinje jako ozbiljna stvar), do pasa koji pjevaju.


Osim toga, aktivna je u pomaganju udrugama za udomljavanje i spašavanje napuštenih životinja, i to ne samo u SAD-u. Kao cilj bloga i fotografija općenito ističe da pomoću umjetnosti želi istražiti društvo i ljude proučavajući kako se ponašaju prema ljubimcima.

Blog Sophie Gamand i još fotografija potražite na Striking Paws