NAJ, NAJ, NAJ

Izašla je nova Guinnessova knjiga svjetskih rekorda

12.09.2013 u 17:32

Bionic
Reading

Još jedna Guinnessova knjiga svjetskih rekorda ugledala je svjetlo dana. U izdanju za 2014., kao i uvijek, našlo se ono najčudnije i najbolje što ljudi mogu postići

Ako se pitate gdje na jednom mjestu možete naći psa koji zna hodati po užetu, kozu koja zna skejtati, sprintericu u visokim petama i 322 usisavača, odgovor je jednostavan – Guinnessova knjiga rekorda.

Nova tek izdana Gunnessova knjiga svjetskih rekorda za 2014. nastavlja tradiciju slavljenja nevjerojatnih ljudskih postignuća – bila ona potpuno bizarna ili jednostavno ono najbolje što ljudsko tijelo i um mogu.

'Ovogodišnji rekorderi su fascinantni i pomalo neobični, baš kao i uvijek', rekao je glavni urednik Guinnessove knjige rekorda Craig Glenday.


Samo oko dva do četiri posto od 50.000 poslanih rekorda završi u knjizi jer su mnogi uglavnom jednostavno previše čudni. Među takvim primjerima su 'pas s najmanje nogu', 'invalid koji je ubio najviše medvjeda', 'najduži crtež zlog vlaka', i tome slično.

Guinnessova knjiga također odbija rekorde koji su okrutni (najdeblji ljubimci) ili opasni (najbrži kirurški zahvat).

U izdanju za 2014. naći će se najmanji psić Čudesna Milly – visoka samo devet i pol centimetara, koza koja skejta Happie, mačak s najdužom dlakom, pukovnik Meow, vlasnik najveće zbirke jedinstvenih predmeta Steve Sansweet, gimnastičarka Leilani Franco, najmanje vozilo na svijetu te mnogi drugi.