IZVAN SVAKE PAMETI

Internet mu dao 35.000 dolara za krumpir salatu!

08.07.2014 u 10:59

Bionic
Reading

Da je na internetu moguće progurati čak i najbizarnije te najbeskorisnije ideje, dokazuje nam najnoviji ‘slučaj krumpir salate’

Ovog vikenda momak imena Zack Brown iz Columbusa iz šale je pokrenuo projekt izrade krumpir salate na Kickstarteru. Ako netko nije upoznat, Kickstarter je online platforma preko koje bilo tko može pokrenuti projekt te od ostatka interneta zatražiti donacije za njegov razvoj. Upravo to učinio je Zack Brown, a ono što se uslijedilo iznenadilo je sve.


U samo nekoliko dana njegov ‘projekt’ prikupio je nekoliko tisuća dolara, a u trenutku pisanja ovog teksta iznos se popeo na 34.632 dolara. Čak 3.171 korisnik odlučio je financirati razvoj krumpir salate.

Inicijalno Brown je na Kickstarteru za izradu salate zatražio ukupno 10 dolara, no cifra je višestruko premašena. Sada je podigao ljestvicu te svim ulagačima obećava brda i doline. Navodi tako da će nakon završetka projekta prenositi uživo izradu krumpir salate, snimiti profesionalni video zahvale, organizirati tulum te štošta drugo, no cijela stvar potpuno je izvan pameti.

Štoviše, neki mediji otvoreno pozivaju korisnike interneta da ne čine ovakvu ludost te da ne doniraju Brownu novac za izradu krumpir salate, no malo što se može učiniti - šteta je već učinjena i internet je po tko zna koji put dokazao da povremeno nema nikakvog smisla.

Pogledajte stranicu projekta krumpir salate