PREDANA MAMA

Indijka doji jednomjesečno tele

01.09.2010 u 12:23

Bionic
Reading

Indijka iz Radžastana osvojila je srca svojih susjeda u selu nakon što je na neobičan način proradio njezin majčinski instinkt pa je u svoje krilo primila i tele koje je ostalo bez majke

Chouthi Bai iz sela Kilchu počela je dojiti tele jer mu je majka tri dana nakon rođenja uginula. Odonda ga doji i othranjuje kao da je njezino dijete.

'Nakon što mu je majka uginula, samo sam ga držala u rukama i dojila. Bilo je tako malo kad mu je majka uginula. Što se mene tiče, nema razlike između djeteta i teleta', rekla je Bai držeći ga u rukama.

Tele je sad već staro preko mjesec i pol dana, a Bai se potpuno vezala uz njega. Danas ga doji tri do četiri puta dnevno, a daje mu i čvrstu hranu poput trave.

'Hranim ga tri do četiri puta dnevno, a ponekad mu dajem sijeno i vodu da se navikne na tu hranu prije nego što posve prijeđe na nju. Trava će mu pomoći da naraste, a bogovi će sigurno biti zadovoljni što sam ga podigla', dodala je Bai.

Jedan je Indijac komentirao njezin postupak: 'Ovo se prvi put dogodilo u našem selu. Kad god s obitelji ide u polje, uvijek povedu i tele, a hrane ga nekoliko puta dnevno. Kao što je nas majka podigla hraneći nas svojim mlijekom, to isto radi i ona!'

Indijka doji tele