NOVO BOŽANSTVO

Indijci se mole žabi koja mijenja boje

08.06.2009 u 16:00

Bionic
Reading

Žabu koja neobičnom brzinom mijenja boje u Indiji doživljavaju kao božanstvo te joj se svaku večer mole

Životinju je otkrio Indijac u svojoj kući u Karali, koja se pretvorila u kolodvor koji posjećuje stotine ljudi. Jedan od vodećih indijskih zoologa se odlučio pozabaviti žabom i otkriti tajnu njezinih kameleonskih značajki, ali žaba u posljednje vrijeme slabo jede i pitanje je hoće li izdržati pritisak obožavanja.

Reji Kumar (35) tvrdi da je žaba bila bijele boje kad ju je pronašao, zatim je postala žuta, a do navečer je već bila sive boje. 'Sve mi je to izgledalo poput čuda, kao da žaba ima različite kapute. Sad je ljudi dolaze vidjeti i mole joj se', kaže Reji koji je zabrinut za njezino zdravstveno stanje jer u posljednje vrijeme nema apetita.

Profesor Oommen V. Oommen sa Sveučilišta Kerala rekao je da nije ništa neobično da životinja mijenja boju: 'Žabe mijenjaju boju kože da bi zastrašile grabežljivce. Ali ispričali su mi da ta žaba često i brzo mijenja boje, što je neobično, pa bih ju volio proučiti.' Valjda će žaba ostati živa dok ne dopadne u ruke znanstvenika i dok se misterij ne riješi .