MALO DRUGAČIJI LUKSUZ

Impresivan pustinjski hotel nema ni struje ni mobitela

25.08.2014 u 09:00

  • +10

Eko hotel

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

U blizini Sive, oaze u zapadnom Egiptu, niknuo je nevjerojatan eko hotel koji doslovce izgleda poput pješčanog dvorca. U njemu nema struje, a korištenje mobitela dozvoljeno je jedino unutar spavaćih soba

Egipatski hotel Adrère Amellal izgrađen je u potpunosti od prirodnih materijala poput pijeska, soli te palminih listova zahvaljujući čemu se savršeno uklapa u pustinjski okoliš.

Unatoč tome što u njemu nije provedena struja, gosti mogu uživati u luksuznim sobama u kojima noć stoji od 4.600 kuna na više, pod svjetlom baklji, svijeća i zvijezda, što sve zapravo služi kao rasvjeta za kompleks s 40 soba.


U njemu su već odsjeli princ Charles i vojvotkinja od Cornwalla, a dali su gotovo 14.000 kuna za noć u Kraljevskom pustinjskom apartmanu.

Hotel se nalazi 16 kilometara od Sive, drevnog grada poznatog i kao proročište Amona, egipatskog boga. Okružuje ga sedam impresivnih slanih jezera, uključujući Al Zajtun, dugačko 25 kilometara.

‘Sav namještaj koji imamo te svi dodaci i ukrasi zapravo su djela talentiranih umjetnika koji njeguju tradiciju izrade iz okolice Sive’, rekao je glasnogovornik hotela.