ČVRST DOKAZ

Igranje Wiimoteom ne uzrokuje agresivnost

  • Autor: D. R.
  • Zadnja izmjena 19.11.2008 15:56
  • Objavljeno 19.11.2008 u 09:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Još jedno istraživanje o povezanosti nasilja i igara pokazuje da igranje na Wiiju pokretima Wiimotea ne rezultira nasilnim ponašanjem

Igra Manhunt 2 je zbog ekstremnog nasilja i prije izlaska razapinjana po medijima, a njena pojava na Wiiju izazvala je burne reakcije dušobrižnika. Naime, korištenjem odličnog Wiimotea igrači pokretima ruku simuliraju zamahivanje sjekirom, ubode noževima i slične agresivne radnje likova u igri.

Dr. Patrick Markey sa Sveučilišta Villanova u svoje je istraživanje uključio 118 ispitanika koji su igrali spomenuti Manhunt 2 i simulaciju golfa Tiger Woods Golf 2008 Wiimoteom i klasičnim kontrolerom. Prije i nakon svakog načina promatrano je njihovo ponašanje i mjeren psihoticizam.

Roditelji koji su djeci kupili Wii mogu odahnuti jer igranje Wiimoteom i klasičnim kontrolerom pokazuje apsolutno iste rezultate, no valja naglasiti da se psihoticizam igranjem Manhunta 2 povećava, što nije slučaj s Tiger Woods Golfom 2008. Drugim riječima, Wiimote nije uzrok agresivnosti, no nasilne igre bi mogle biti, stoga pripazite što vam djeca igraju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi