HRVATI ZDRAVI KAO DRENOVI

Hrvatske bolnice u gubicima jer previše ljudi trajno ozdravlja

20.09.2013 u 14:00

Bionic
Reading

Ministar Ostojić na slatkim je mukama kako proizvesti novac u hrvatskom zdravstvu

Dubinsko istraživanje Instituta 'Franjo Arapović' u hrvatskom zdravstvu koje je bilo provođeno tijekom zadnje dvije godine daje potpuno drugačiju sliku od one koje se pokušava prikazati u medijima. Iako je opterećeno raznim dubiozama, hrvatsko zdravstvo ni izbliza ne stoji tako loše kao što se priča u tiskanim i elektroničkim glasilima. Zapravo, hrvatsko zdravstvo vrlo je učinkovito, dotle da više ni samo ne može egzistirati, jer su problemi koje treba rješavati pred ekstinkcijom.

'Situacija je vrlo jednostavna: bolnice tako dobro rade svoj posao da nema pacijenata. Doktori tako dobro dijagnosticiraju i liječe tegobe da ih nitko više nema nikad, a sestre s malo rakijice dočekuju pacijente u nadi da će barem netko postati alkoholičar i samim time malo dulje u bolnici. Nema pokrivanja preko participacija, HZZO-a, planova i slično. Doktori bauljaju hodnicima i razmišljaju o prekvalifikacijama za menadžere. Ne može to tako, radije da onda liječnici idu u turističke djelatnike', kaže Rajko Ostojić.


Bilježi se i pojava mita, pojave koja se smatrala iskorijenjenom. Naime, u cilju obavljanja svog posla, liječnici pacijentima daju mito da glume bolest. Što zahtjevniji simptomi, to veći honorar, a za iduću turističku sezonu najavljuju se i neki noviteti u bolnicama, poput akcije 'Obitelj na more, a baku u bolnicu', a za kratkoročne mjere predlažu se neki uistinu radikalni rezovi.

'Morat ćemo popričati s prehrambenom industrijom da češće ubaci neki aflatoksin ili sličnu tvar, jer ne možemo pustiti ljude da samo tako bauljaju po svijetu bez liječničke pomoći', zaključuje Ostojić.

Prilozi News Bara na tportalu su satirično-humoristični, vijesti su izmišljene i ne treba ih shvaćati ozbiljno.