POSLJEDNJIH 16

Hrvatica u finalu za posao iz snova

04.04.2009 u 12:00

Bionic
Reading

Broj kandidata za posao snova - čuvara otoka na australskom Velikom koraljnom grebenu - sveden je na završnih 16, među kojima je trećina žena, uključujući i Mirjam Novak, Hrvaticu iz Bavarske

Kandidati koje je odabrao organizator natjecanja, turistička zajednicaaustralske države Queensland, bit će idući mjesec pozvani na otokHamilton na završni razgovor za posao. Turistička zajednica, koja jepokrenula ovu propagandnu kampanju u obliku natječaja za radnomjesto, priopćila je u petak da je kvaliteta prijavljenih takva da suza intervju izabrali 16 umjesto planiranih 10 kandidata.

Pobjednik natječaja bit će objavljen 6. svibnja, a polugodišnji posaopočinje 1. srpnja. Za čišćenje bazena, hranjenje riba i pisanje bloga ukojem će svijetu prenositi osobne dojmove o Hamiltonu kao mjestu zaodmor sretni će pobjednik dobiti šesteroznamenkastu plaću uaustralskim dolarima i plaćene putne troškove.

Kako je ocijenjeno, unajuspješnijoj turističkoj promociji dosad 34.634 ljudi poslalo jeprijavu u formi videa dugog 60 sekundi. Svi pozvani na razgovormlađi su od 40 godina, nitko nije s Bliskog istoka, Afrike niti JužneAmerike, a samo je dvoje Australaca. Finaliste se može upoznati nainternetskoj stranici Islandfreejob.com.