SPAS U ZADNJI ČAS

GSS spasio nezaposlenu ženu koja je krenula na more

25.07.2013 u 13:30

Bionic
Reading

Neumorni spasioci iz Gorske službe u vlaku kod Karlovca spriječili su novo financijsko i psihičko potonuće 49-godišnje žene

Još jedno neumorno ljeto protječe za članove Gorske službe spašavanja. Hrabra ekipa jučer je spriječila veću tragediju kvalitetnom intervencijom u HŽ-ovu vlaku. Oko 11.30 sati HGSS je dobio dojavu dvoje umirovljenika da se njihova kći uputila na more, i to posve nezaposlena, samo sa željom da se okupa u moru.

'Kada smo čuli da je nezaposlena, nije nam bilo svejedno. Signal mobitela locirali smo u vlaku koji je iz Zagreba krenuo prema Rijeci i naši momci sustigli su ga nakon sat vremena jačeg pješačenja po pruzi', prepričava jedan od spasioca.

Napominje da su imali sreće zato što je vlak bio pun zapadnoeuropskih backpackera, a oni su uz pomoć svojih mobitela neprestano kontrolirali kreće li se vlak uistinu.


'Odmah smo locirali gospođu i krenuli joj objašnjavati kako je sve skupo i da za cijenu kilograma nektarina uz plažu može platiti dvije magnetske rezonance preko reda na obali. Prvo nam nije vjerovala. Ali se otvorila pričom kako je bolje probati preživjeti na moru nego neisplaćene plaće moliti ručnom bombom na rođendanu djeteta svog poslodavca. Tu smo se odmah složili i povezali se time da i mi volontiramo', otkrivaju hrabri spasioci. Potom su zajedno s unesrećenom ženom iskočili iz neprimjetno pokretnog vlaka.

49-godišnjakinja je srećom prošla financijski neokrznuta jer se švercala, a kondukter još nije naišao. Osim toga, imala je i nešto netodorićeve vode iz slavine pa je zadržala zdrav razum. Sami spasioci kažu da će ih pogledi ljudi, koje su ostavili da se sto kilometara voze dva-tri sata u hrvatskom vlaku, pratiti dok su živi.

Iz GSS-a još jednom upozoravaju da ako niste sigurni možete li do Jadrana prvo skoknete do Grčke, Tunisa i Španjolske kako biste vidjeli more ili dočekali neki oblik nemira na ulicama.

Prilozi News Bara na tportalu su satirično-humoristični, vijesti su izmišljene i ne treba ih shvaćati ozbiljno.