IZVOR NADAHNUĆA

Fali vam kreativnosti? Evo nekoliko savjeta kako je potaknuti

11.06.2014 u 09:42

Bionic
Reading

Oni koji rade poslove koji od njih stalno zahtijevaju nove ideje i stvaralački duh dobro znaju koliko je teško održati potrebnu razinu kreativnosti. Srećom, postoji nekoliko metoda kojima si mogu pomoći

Pišite, pišite, pišite

Nije važno o čemu, važno je samo da pišete. Ako počnete pisati odmah u jutro, to će u vama potaknuti nove ideje i kreativnost.

Dnevnik ideja

Zapisujte sve ideje koje vam padnu na pamet! Nemojte se oslanjati na to da ćete se za nekoliko dana moći sjetiti genijalne misli koju ste imali, već sve zapisujte!

Također, ako imate svoj dnevnik uvijek sa sobom, moći ćete u njega zabilježiti nešto zanimljivo što ste vidjeli ili pomislili.

Promijenite navike

Nemojte uvijek slušati istu glazbu. Muzika koju volite može vam odvratiti pažnju od rada i tako smanjiti kreativnost.


Zadrijemajte poslijepodne

Istraživanja su pokazala da drijemanje između jedan i tri poslijepodne može pozitivno utjecati na naš misaoni proces. Tko zna – možda se probudite sa sjajnom idejom?

Dodajte boje u svoj život

Zelena boja navodno pojačava kreativnost, no nemojte se ograničiti na ono što vam drugi govore – eksperimentirajte i sami pronađite ono što najbolje djeluje na vaš stvaralački rad!

Nemojte biti zatvoreni u kući

Šećite! Sjednite na kavu! Jedno znanstveno istraživanje ukazuje na to da ljudski glasovi svuda oko vas pomažu pri koncentraciji.