NE IZGLEDA DOBRO

Evo kako muškarci podnose porođajne bolove

14.05.2013 u 15:07

Bionic
Reading

Nizozemski voditelji Dennis Storm i Valerio Zeno napravili su korak više u muško-ženskoj solidarnosti – odlučili su vidjeti mogu li izdržati bol rađanja

Iako nije prvi put da muškarci pokušavaju shvatiti koliku bol žene prolaze pri porodu, nizozemski voditelji Dennis Storm i Valerio Zeno učinili su to za svoju emisiju 'Pokusni kunići', a ne iz nekakve znanstvene znatiželje. Dvojica voditelja podvrgla su se simulaciji trudova uz pomoć elektroda čiji su intenzitet kontrolirale dvije medicinske sestre.

'Mislite li da ćemo vrištati od boli?' pitao je Zeno jednu od sestara prije postupka.

'Da, sigurno hoćete', odgovorila mu je sestra – i nije lagala.


Dvojica voditelja ubrzo su se previjala od boli na krevetu pokušavajući promjenom položaja i grljenjem jastuka umanjiti bol u abdomenu. Koliko možemo procijeniti, ništa im nije pomoglo.

Iako su voditelji pokušali zadržati dobro raspoloženje i smijehom se boriti protiv boli, osmijesi su im ubrzo nestali s lica. Jedva su dočekali da uvelike skraćeno rađanje završi.

Doktor Andrew Rochford je 2009. učinio sličnu stvar za australsku zabavnu emisiju 'Što je dobro za vas'. Nakon oko dva sata trudova rekao je kako u potpunosti razumije zašto žene znaju psovati dok rađaju.