LUDI GENIJALCI

Einstein nije nosio čarape, a Mark Twain je spavao u kupaonici

21.10.2013 u 13:01

Bionic
Reading

Mnogi su se barem jednom zapitali dolazi li genijalnost uz neku cijenu. Ako je vjerovati glasinama koje kruže oko nekih od najpoznatijih osoba u 20. stoljeću – čini se da je odgovor 'da'

Albert Einstein

Albert Einstein bio je jedan od najvećih umova u ljudskoj povijesti. Živio je povučenim životom, a imao je dugu kosu jer nije volio odlaziti kod frizera. Gotovo nikad nije nosio čarape jer ih je smatrao suvišnima.


Truman Capote

Autor romana 'Doručak kod Tiffanyja' Truman Capote pisao je isključivo u krevetu uz šalicu kave i cigarete. Kad bi ugasio treću cigaretu u pepeljari, ostale je opuške stavljao u džepove. Često je zbrajao razne brojeve, a neke od njih je smatrao nesretnima pa nikad nije uzimao sobu ili obavljao telefonski poziv s takvim brojevima.

Alexander Graham Bell

Izumitelj telefona Alexander Graham Bell spavao je samo tri sata dnevno i bio radoholičar. Tvrdio je kako ponekad ima previše ideja na umu da bi ga išta uopće moglo prenuti iz misli.


Jane Austen

Slavna spisateljica Jane Austen pisala je isključivo kad je bila sama. Voljela je da vrata njene sobe škripe kako bi znala da netko dolazi, a pisala je na malim komadima papira kako bi ih lakše mogla sakriti u slučaju da je netko iznenadi.


Mark Twain

'Otac američke književnosti' Mark Twain patio je od nesanice. Često je spavao na neudobnim mjestima poput poda kupaonice.


Victor Hugo

Autor 'Jadnika' i 'Zvonara crkve Notre Dame', Victor Hugo, svakog jutra jeo je po dva sirova jaja i kupao se u hladnoj vodi. Taj je ritual nastavljao odlaskom brijaču.

Karl Marx

Otac komunizma Karl Marx proveo je dio svog života u Londonu gdje je od devet ujutro do zatvaranja u sedam navečer provodio sve vrijeme u knjižnici. Možda pomalo čudno, ali, rekli bismo, pohvalno!