PAKET IZNENAĐENJA

Dobroćudni piton užasnuo poštansku službenicu

10.07.2013 u 09:49

Bionic
Reading

Poštanska službenica u malom francuskom selu jedva se oporavila od užasa nakon bliskog susreta s dobrućudnim pitonom, koji je tiho ispuzao iz jednog paketa i 'očešao' se o nju

Službenica je bila sama u poštanskom uredu u selu Blenod-les-Pont-a-Mousson u blizini Nancyja u istočnoj Francuskoj, kada je osjetila 'ledeni zagrljaj' metar dugog pitona i počela vrištati.

Spasio ju je mjesni vatrogasac koji je uhvatio odbjeglog reptila i otkrio još jednog u istom paketu. Veterinar je zmije identificirao kao primjerke kraljevskog pitona, nakon čega su donirane obližnjem zoološkom vrtu.

Kraljevski piton tako se naziva u Europi, a u Americi je poznat pod nazivom 'ball' piton, jer se sklupča poput lopte kada se osjeća ugroženim, pri čemu se glava nalazi u centru klupka. Ti pitoni su znatiželjne i dobroćudne životinje, a mogu narasti između jednog i jednog i pol metra.


Kraljevski pitoni nisu opasni, a izgledaju vrlo impresivno, rekao je službenik ZOO-a. Vrlo su popularni među ljubiteljima zmija koji ih vole držati kao kućne ljubimce, ali također su i zaštićena vrsta zbog čega njihovi vlasnici moraju imati dozvole u kojima se jamči da pitoni nisu uhvaćeni u divljini.

Carinski službenici upali su u stan pošiljatelja paketa, ali tamo nisu pronašli potrebne dozvole nego još dvije zmije i prepariranog kajmana i kornjaču, koje je vlasnik pokušao prodati putem interneta.

Poštanski ured naglasio je da njegova pravila vrlo jasno zabranjuju slanje pošiljki sa životinjama, živim ili mrtvim.