MUŠKARCI U SUKNJICAMA

Crkva proglasila traperice bogohulnim

19.08.2009 u 13:10

Bionic
Reading

Metodistička crkva na otočju Fidži zabranila je muškarcima nošenje hlača u nedjelju, jer time, kažu, vrijeđaju nebesa. U znak poštovanja naređeno im je da na taj dan moraju nositi – suknjicu

No to nije jedina Bogu ugodna zapovijed koju su lansirali crkveni glavešine na Fidžiju. Osim modne diktature, obitelji ne smiju putovati, ne smije se vršiti nikakav motorizirani prijevoz niti obavljati bilo kakav posao, uključujući i vješanje mokrog rublja, objasnio je predstojnik sela Galoa Fiji Timesu.

'Zabrane su u službi otklanjanja loše sreće, što će doći s poštivanjem dana Gospodnjeg', kaže dalje jezikom božanske lutrije taj kršćanski taliban Josefa Baleinasiga.

Otkad su uvedene zabrane, subotom je sva užad u selu pretrpana rubljem, a iznimke od božanskih pravila čine jedino bolesnici koje treba pod hitno prevesti u bolnicu.

Dakako, nisu svi presretni što nedjeljom moraju nositi tradicionalne suknje sulu. Neimenovani je mještanin nazvao pravila previše restriktivnima i dodao da ne razumije kako nošenje sulua poboljšava odnose s Bogom.

S druge strane, djeca koja žive u školskim domovima te se vraćaju obiteljima za vikend, sada imaju poprilično problema. Toliko o sreći.