ŽIVJELI!

Činjenice o pivu kojima možete nazdraviti

12.06.2014 u 12:42

Bionic
Reading

Kad se gleda nogomet, obično se pije pivo, pa stoga evo nekoliko zanimljivih činjenica u vezi s tim zlatnim napitkom

Budweiser

Anheuser-Busch je bila obiteljska tvrtka koja je prešla s oca na sina pet puta. Svi prvorođeni sinovi su na jezik dobili nekoliko kapljica piva prije nego su kušali majčino mlijeko.

Pabst Blue Ribbon

Tijekom prohibicije Pabst je promijenio ime, prestao proizvoditi pivo te prodavao sir. Kad je prohibicija završila, prodali su tvornicu sira Kraftu.

Coors

Američki predsjednik Gerald Ford je 1975. zrakoplov Air Force One nakrcao pivom Coors. Predsjednik Ford nije bio jedini obožavatelj tog piva – glumci Clint Eastwood i Paul Newman također su često na posao dolazili s tim pićem u ruci.


Heineken

Alfred 'Freddy' Heineken je 1960. izmislio WOBO – pivsku bocu koja se mogla pričvrstiti na istu takvu bocu poput Lego kocaka. Heineken je mislio da će siromašne zemlje od njegovih flaša moći graditi domove.

Miller High Life

James Bond uglavnom pije martini s votkom, no u zadnjih nekoliko filmova nema ništa protiv pokojeg Heinekena. Bez obzira na trendove i sponzore, originalni Bond iz knjiga pio je Miller High Life.

Guinness

Sir Hugh Beaver – tadašnji šef uprave pivovare Guinness - bio je u lovu i promašio zlatnu zviždovku. Nakon neuspješnog lova potražio je u svim knjigama informaciju je li to najbrža europska ptica koja se lovi, no nigdje nije uspio to saznati. Tad mu je na pamet pala ideja za 'Guinnessovu knjigu rekorda'.