KAKVE BIZARNOSTI...

Carinici zaplijenili ljudske oči, a to je samo kap u moru

20.03.2014 u 13:38

Bionic
Reading

I dok većina putnika u avion pokuša prošvercati više od decilitra tekućine u ručnoj prtljazi, ima i onih koji su bestidno hrabri. Ili bezobrazni. Od egzotičnih životinja do ljudskih ostataka, evo nekoliko bizarnih stvari koje su carinske kontrole na aerodromima zaplijenile

Nova interaktivna aplikacija Busted! Caught By Customs britanske putničke agencije hotelcontractbeds.co.uk otkrila je neke od najbizarnijih stvari koje su putnici pokušali prošvercati na aerodromima.

A ovo je deset najbolesnijih primjera…

1. Ljudski kostur

Otkriće ljudskog kostura bilo bi šokantno u okviru bilo kojeg scenarija, a isto se desilo službenom osoblju aerodroma u Münchenu 2008., kad su u prtljazi dviju Talijanki tijekom rutinske rendgenske pretrage otkrili ljudski kostur. Putovale su iz Sao Paola u Napulj. Da stvar bude bizarnija, žene su izvadile smrtni list koji potvrđuje da posmrtni ostaci pripadaju njihovu rođaku koji je umro u Brazilu 11 godina ranije i čije ostatke smiju prevesti.


2. 200 tarantula

Nizozemska carinska kontrola u Amsterdamu zaplijenila je 200 otrovnih tarantula skrivenih u koferu para 2012. Živi su paukovi otkriveni među drugim insektima uključujući skakavce i stonoge, a sve su životinje predane vlastima zaduženima za dobrobit životinja.

3. Ljudske oči

Čak 10 ljudskih očnih jabučica pronađeno je u prtljazi putnika 2007. na londonskom aerodromu Stanstedu, a plutale su u staklenci dok ih osoblje nije zaplijenilo. Ne zna se točno zašto je netko uopće hodao naokolo s primjercima ljudskih očiju, kao ni što mu se nakon toga desilo.

4. Tuljanova glava

Muškarca je 2004. zaustavilo osiguranje na bostonskom aerodromu da bi se ispostavilo da nosi teško oštećenu glavu tuljana u torbi. Profesor biologije tvrdio je da je slučajno naišao na glavu te da ju je htio upotrijebiti u edukativne svrhe. Na njegovu nesreću, zakoni koji se odnose na divlje životinje kažu da je ilegalno odvajati dijelove tijela mrtve životinje pa je bio prisiljen ostaviti glavu na aerodromu. Tuljanovu, ne svoju…

5. Mladunče tigra

Osiguranje je na rutinskom rendgenskom pregledu u torbi prepunoj plišanih igračaka u Bangkoku 2010. uočilo i omamljenog dvomjesečnog tigra. tridesetjednogodišnja žena koja je pokušala prokrijumčariti mladunče nadala se da će na iranskom crnom tržištu za njega dobiti oko 2.000 funti (gotovo 19.000 kuna). Žena je uhapšena, a mali je tigar predan organizaciji za zaštitu divljih životinja.


6. Kravlji mozak

U Kariru 2012. carinici su zaplijenili 190 kilograma kravljih mozgova trojici muškaraca koji bi ih pokušali prodati egipatskim restoranima gdje se to smatra poslasticom. Pola kilograma sirovog kravljeg mozga koji se u Sudanu može kupiti za manje od jednog dolara, u Egiptu se može preprodati za šest puta više. Službenici su tvrdili da su mozgove uništili nakon zaplijene.

7. Igračka pištolj

Pretpostavljamo da morate biti posebno hrabri da sa sobom u avion ponesete igračku pištolj. To su, naime, na Heathrowu u Londonu zaplijenili ranije ove godine. Službenici su odbili komentirati slučaj rekavši samo: 'Ne komentiramo konkretne incidente ili detalje našeg sustava sigurnosti.'

8. Gigantska tikva

Prošli su tjedan carinici na aerodromu u Birminghamu pronašli gigantsku tikvu kod putnika koji ju je pokušao prokrijumčariti u Aziju. Ova komadina povrća bila je dugačka 1,2 metra, a težila je 25 kilograma. Bila je spremljena uz 79 kilograma ribe i 94.000 cigareta iz Bangladeša. 'Ovo je zbilja rijedak ulov. Kao što možete pretpostaviti, cigarete često plijenimo, ali tikve rijetko, pogotovo ovakve veličine', rekao je glasnogovornik.


9. Preparirani pasanac

Taksidermija uvijek izaziva kontroverzu, no u rujnu 2004. službenici su u Sydneyju zaplijenili prepariranog pasanca opremljenog šeširom i opasačem. Premda je to trebao biti poklon, pasanac je prekršio australske zakone o uvozu životinja, a osoblje je još bilo i dovoljno duhovito da se našali u službenom dopisu: 'Loš ukus bi trebao biti dovoljan razlog da se zabrani unošenje u zemlju.'

10. Motorna pila

Netko je 2012. pokušao kroz kontrolu aerodroma u New Yorku proći s motornom pilom punom benzina. Iznenađujuće, ali uspio se ukrcati na avion s motornom pilom, no morao je ukloniti benzin koji je ostao aerodromu.