INTERVENCIJA VIŠE SILE

Britanka alergična na Božić

24.12.2009 u 10:47

Bionic
Reading

Žena koja iz neobjašnjivih razloga krajem svake godine osjeća mučninu i slabost, pronašla je izvor svojih tegoba - Božić

Većini ljudi prisjedne božićna frka i strka oko kupovine poklona, prepunih dućana i šoping centara, nakuhavanja i unosa goleme količine hrane. No, u slučaju 26-godišnje Lise Smith problem je uvijek bio nekako dublji. U drugoj polovici prosinca nju svake godine uhvati slabost, loše se osjeća i hunjavica joj ne prestaje.

Konačno su doktori otkrili da Lisa ne smije u šoping ni na bilo koje drugo okićeno javno mjesto jer ima rijetku alergiju na kemikaliju koju sadrže borove iglice.

'Od trenutka kad se u dućanima postave prva božićna drvca, mene bi zahvatila nešto kao blaga gripa koja nikako ne prolazi. Čak se ni na Božić nisam veselila poklonima i nisam bila u stanju slaviti jer sam po cijele dane kihala, kašljala i puhala nos', kaže Lisa.

Nakon priličnog broja testova otkrila je da je alergična na jelu i bor pa je ove godine postavila umjetno božićno drvce u stan. 'Ovo će mi biti prvi normalni Božić u zadnjih deset godina. Konačno ću moći otvoriti poklone i pojesti večeru u miru', veseli se Britanka.