CESTOVNI VELIKI BRAT

Britanci testiraju svemirske brzinomjere

  • Autor: T. B.
  • Zadnja izmjena 20.04.2010 12:24
  • Objavljeno 20.04.2010 u 11:28
satelit

satelit

Izvor: Corbis / Autor: Imtek Imagineering, Inc./CORBIS

U Velikoj Britaniji testira se nova vrsta kamera koje mogu koristiti satelite kako bi odredile prosječnu brzinu vozila na dužim relacijama

Sustav 'SpeedSpike' koji izračunava prosječnu brzinu između bilo koje dvije točke na području koje prati osmislila i proizvela je PIPS Technology Ltd, američka tvrtka s bazom u Hampshireu. Kamere koje udružuju sposobnost čitanja registarskih tablica sa satelitom za globalno pozicioniranje slične su onima koje se koriste za cestovne radove.

AA, britanska tvrtka koja osigurava vozila i pruža uslugu poduke vožnje, kaže da bi novi sustav mogao pokrivati cijelu mrežu ulica, a ne samo vozače koji voze u ravnoj liniji. AA tvrdi da kamere s novim jeftinim sustavom čija je ugradnja prilično jednostavna čitaju registarske tablice pod bilo kojem vremenskim uvjetima 24 sata na dan.

Sustav bi se mogao koristiti za vrijeme prometnih čepova te bi potpomogao primjenjivanje ograničenja brzine i ostalih prometnih propisa. Također bi smanjio potrebu za ležećim policajcima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi