NE TAKO BRZA HRANA

Australci prodaju najveći hamburger na svijetu

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 07.06.2010 11:00
  • Objavljeno 07.06.2010 u 11:00
ogromni hamburger

ogromni hamburger

Izvor: Corbis / Autor: G. Baden/Corbis

Australski restoran Ambrosia on the spot u istočnom Sydneyju uvrstio je na svoj meni hamburger koji je proglašen najvećim na svijetu, a rekord je dosad držao američki Mallie's u Michiganu

Joe i Iman El-Ajouz pripremili su u Sydneyju ogroman hamburger težak 95 kilograma. Vlasnik restorana Ambrosia on the spot i njegova žena su tri mjeseca smišljali recept za svoj čudovišni hamburger.

Nevjerojatan primjerak brze hrane sadrži 120 jaja, 81 kilogram mljevenog mesa, jedan i pol kilogram cikle, 16 rajčica, 120 kriški sira, dva kilograma zelene salate, 21 kilogram kruha i pola kilograma umaka za roštilj. Bračnom paru El-Ajouz trebalo je 24 sata da ispeče svoj rekordno veliki hamburger, a da bi se dobro ispekao s obje strane, okretala su ga četvorica snažnih zaposlenika.

Kako bi se kvalificirali za Guinnessovu knjigu rekorda, moraju ga imati na meniju 12 mjeseci, no gospođa El-Ajouz sumnja da će biti puno kupaca koji će naručiti njihov hamburger, i ne samo zbog veličine. Cijena ovog diva među hamburgerima bit će oko 6.000 kuna.

Njihov hamburger mogao bi nahraniti 100 ljudi, no pojeli su ga zaposlenici restorana.

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi