NIJE SVE U HOROSKOPU

Astrološki mitovi o ljubavi koje niste znali

06.06.2013 u 09:00

Bionic
Reading

Kad je u pitanju ljubav, astrologija vam može pomoći u razumijevanju odnosa među partnerima, otkrivanju kompatibilnosti karaktera, kao i u određivanju povoljnog razdoblja za stupanje u vezu ili uopće kretanja u neku akciju. No postoji i mnogo stvari koje jednostavno nisu zapisane u kamenu. Evo pet najčešćih mitova

Mit prvi: Kompatibilnost znakova

Stvar je mnogo kompliciranija od običnog slaganja znakova. Svaka natalna karta je zapravo mapa neba pa je u odnos i karakter uključeno i sve ono što se vrti oko Sunca (koje predstavlja osnovni horoskopski znak). Sve te jedinstvene kombinacije energije ili razore nešto što ste smatrali 'savršenim parom' ili pomažu da prijeđete sve prepreke s lakoćom, čak i kad je u pitanju veza 'nekompatibilnih' znakova.

Planeti koji utječu na uspješnost vaše veze nisu samo Sunce, Mjesec i preostalih osam planeta, već i nekoliko tisuća asteroida na liniji između Marsa i Jupitera, planetoid Kiron, kao i niz drugih stvari oko kojih astrolozi još uvijek raspravljaju da bi još malo zakomplicirali stvari. A možda i učinili zanimljivijima.

Ako se zbilja dvoumite oko toga što učiniti, najkorisnije je napraviti usporednu natalnu kartu.

Mit drugi: Savršeni na papiru – savršeni u stvarnosti

Gotovo jednako važan mit i druga strana astrološke medalje jest to da ćete biti savršen par u stvarnosti ako tako piše na papiru. Ovo je osobito korisno za one sklone pronalaženju veza preko interneta. Ako niste sigurni, testirajte svoju povezanost i skladnost uživo prije nego što donesete neku važnu odluku, pogotovo vezanu uz osjećaje ili planove za budućnost.


Mit treći: Tajming je sve

Bez obzira na to što stručnjaci kažu, nitko ne može sa sigurnošću predvidjeti kad ćete susresti ljubav svog života. To jednostavno nije moguće. Primjerice doista je vjerojatnije da će Vage doživjeti romansu u četvrtak, no previše je ljudskih faktora i previše neplaniranih okolnosti koje se mogu uplesti i omesti upoznavanje idealnog partnera. Ako nakon upoznavanja niste sto posto sigurni je li to - to, radije izađite na nekoliko spojeva prije nego što pozovete buduću ljubav svog života da prespava, bez obzira na ono što vam horoskop kaže.

Mit četvrti: Magični Mjesec

Četvrti vrlo uobičajeni mit povezuje romansu i pun mjesec. No samo zato što je trenutno uštap, ne znači da ćete doživjeti neku posebno romantičnu večer. Razdoblje punog mjeseca definitivno pojačava naše emocije, ali to ne mora nužno biti dobra stvar. Pitajte medicinske sestre i dežurne policajce ako ne vjerujete. Dakle ipak je bolje ne orijentirati se po Mjesecu i barem ne donositi ozbiljne odluke na temelju toga.

Mit peti: Uvijek pitajte za savjet

I na kraju, velika je zabluda da su astrolozi zapravo vidovnjaci na polju ljubavi. Nisu. Neki od njih čak nikad nisu imali točne nagovještaje svojih veza. Zato je najbolje da se u konačnim odlukama oslonite najviše na – svoj instinkt.