GAMEREPORT

Anno 1404. – stara škola strategije

  • Autor: Krešimir Lauš
  • Zadnja izmjena 18.07.2009 12:35
  • Objavljeno 18.07.2009 u 08:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Složenost novog Annoa istovremeno oduševljeva i zastrašuje. Jeste li spremni za city building izazove koji slijede?

Anno 1404. je jedna od onih igara koje su ostvarive samo na PC-ju. Njena kompleksnost i dubina neizvediva je na konzolama nove, najnovije, bilo koje generacije. Ujedno, Anno 1404. je igra stare škole za one prave, hard core zagrižene gejmere. A upravo će ti gejmeri znati da je ovdje riječ o nastavku desetogodišnjeg strategijskog serijala. Godina je 1404, a mjesto radnje udaljeni pacifički otočići.

Pogledajte Gamereport

Najveća novost novog Annoa je što u svoj svijet unosi mogućnost gradnje arapskih gradova. Upravo je izgradnja vaših selendri i velebnih metropola okosnica ove složene igre. Borba je nažalost sporedna. Nije dovoljno razrađena te se temelji na pobjeđivanju pukim dovlačenjem masivnih snaga. Nema veze, Anno je uvijek bio i ostao projekt izgradnje gradova i civilizacija. No Anno je ostao i strahovito složen. Neće se svidjeti neobaveznim igračima koji traže brze adrenalinske fikseve u obliku žestokih pucačina.

Anno 1404. je minuciozna igra postupne nadogradnje, razvijanja i ekonomskog balansiranja. Da bi naveli sve njegove elemente i mehanike, trebao bi nam tekst od deset stranica. Srećom, sve se te stvari otkrivaju vrlo postupno u blago razvijajućoj kampanji. Svejedno, puno puta smo lupili glavom u zid jer jednostavno nismo znali kako dalje. No uz malo truda te uz proučavanje uputa i tutorial on-line filmića, svladat ćete Annovo gradivo. Ponavljamo – to nije igra za nestrpljive. To je poslastica za ozbiljne ljubitelje ovog žanra igara koji će u Annou 1404. uživati u mjesecima i godinama koje slijede.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi