SPAS OD KRIZE

Amerika i Rusija: 3. svjetski rat bio bi dobar za ekonomiju

21.02.2014 u 21:11

Bionic
Reading

Veliki sastanak Obame i Putina nudi nadu u oporavak američkog i ruskog gospodarstva

Povijesni sastanak na temu Ukrajine održan je na Krimu između predsjednika SAD-a i Rusije.
Američki predsjednik Barrack Obama i ruski monarh Vladimir Putin slažu se da eskalacija sukoba u Ukrajini može dovesti i do ekonomskih benefita za obje zemlje.

'Hladni rat imao je svoje mane, ali i prednosti, obje zemlje su mogle potencirati svoje vojne industrije dok bi ratovi i uništavanje uvijek bilo ograničeno na neku treću zemlju. Sukobi u Ukrajini podsjetili su na ta zlatna vremena', poručio je car Putin.

Dogovor bi uključivao zabranjivanje nuklearnog oružja ili bilo kakvog oblika direktnog sukoba, jer bi se sukobe potenciralo financiranjem prosvjeda i režima te prodajom oružja zaraćenim stranama.


'Mi se nadamo da će sukobi eskalirati u Ukrajini, a poželjno bi bilo da se i preliju na druge države. Već imamo sličan dogovor s Rusima oko Sirije, ali to se nije toliko proširilo koliko smo željeli. Uostalom, europske zemlje imaju puno više novca za kupovati naše oružje', objasnio je predsjednik Obama.

Ovaj povijesni sastanak mnogi najavljuju kao uvod u treći svjetski, no Amerika i Rusija ne gledaju na taj scenarij kao nešto nužno loše.

'Ništa nije toliko poticalo gospodarstvo kao rat. Pogledajte samo slučaj nacističke Njemačke, Sovjetskog Saveza ili razlog zašto je Amerika tako bogata. To ujedno potiče razvoj tehnologija i rješava problem prenapučenosti planeta. Bitno je samo da ne dođe do sukoba u našim zemljama', zaključno je objasnio Putin.

Prilozi News Bara na tportalu su satirično-humoristični, vijesti su izmišljene i ne treba ih shvaćati ozbiljno.