OZBILJNO ISTRAŽIVANJE

A najbogatiji Djed Mraz živi u...

20.12.2013 u 07:51

Bionic
Reading

Švedski Djed Mraz Jultomten najbogatiji je među svojim europskim kolegama, a slijede djedice iz Rusije i Francuske, pokazuje istraživanje Agencije za razvoj i istraživanje nekretnina iz Sankt Petersburga, koja je analizirala vrijednost imanja na kojima 'žive' djedice, prenosi agencija Itar-Tass

Imovina švedskog Jultomtena koju čine zgrade, šuma i močvare, procjenjuje se na više od tri milijuna eura.

Boravište ruskog gospodara zime u gradu Velikij Ustjug u Vologodskoj oblasti, sastoji se od hotela, vikendice, saune, caffe bara, bazena, igrališta i klizališta na parceli od 10 hektara, a vrijedno je 1,7 milijuna eura. Čine je i saonice, kaput, zaprežni konji, štap i torba s darovima.


Na trećem mjestu je francuski Pere Noël s nekretninama u Alpama vrijednim 1,34 milijuna eura, dok je rezidencija norveškog Julenissena u zimovalištu Savall procijenjena na 1,22 milijuna eura.

Najveće imanje ima bjeloruski Jodo Marozi, koje zauzima 15 hektara u šumi Bialovieza, a njegovu vrijednost stručnjaci procjenjuju na 1,05 milijuna eura.

Finski Djed Mraz Joulupukki je najskromniji. Veličina njegova imanja od 10 hektara ne zaostaje za drugima, ali vrijednost je nešto manja - 736 tisuća eura.