DAME IZ 1938.

13 nezaboravnih starinskih savjeta za prvi spoj

11.09.2012 u 10:00

Bionic
Reading

Drage dame, ako niste znale, muškarca morate uvijek dočekati s osmijehom, ne dopustiti da vas čeka, morate mu uvijek davati do znanja da je zanimljiv, ne smijete ga zamarati razgovorima koji ga ne zanimaju, primjerice o odjeći, a u javnosti ne smijete biti previše prisne prema njemu! Ne šalimo se, to su zbilja savjeti objavljeni u novinama 1938. godine za sve djevojke koje su nesigurne oko toga kako se ponašati na prvom spoju

Kako se danas u medijima objavljuju savjeti za bolji seks, tako su se nekad objavljivali savjeti za ponašanje u društvu i najčešće su bili upućeni ženama, budući da se polazilo od točke u kojoj muškarac ima glavnu riječ i uvijek je u pravu. Njemu se ugađalo na svaki mogući način. Na svu sreću, otad je prošlo gotovo cijelo stoljeće, proživjeli smo feministički pokret, seksualnu revoluciju, spolno osvještavanje i još koješta što je muškarce i žene dovelo do iste polazne točke.

No, tim više su nam zabavni starinski savjeti i pravila ponašanja objavljivana po medijima u prvoj polovici 20. stoljeća. Na jedan od tavih skeniranih članaka naletjeli smo na stranici BuzzFeed gdje možete pogledati sve skenirane fotografije s uputama, a mi vam donosimo njihov prijevod. Dakle, evo 13 točaka osnova bontona

1. Odijevajte se u svojoj sobi kako biste ostale mistične i privlačne. Budite spremne kad partner stigne, ne dopustite da vas čeka. Dočekajte ga s osmijehom!

2. Muškarci ne vole žene koje posuđuju njihove maramice i umrljaju ih ružem za usne. Popravljajte šminku diskretno, sami, ne na mjestu na kojem vas može vidjeti.

3. Ne sjedite u čudnim položajima i nikad nemojte izgledati kao da se dosađujete, čak i ako je to istina. Budite budne, a ako morate žvakati žvakaću gumu (ne preporučuje se), činite to diskretno, bez zvuka, zatvorenih usta.


4. Muškarcima se nikad ne sviđaju bezbrižne i dekoncentrirane žene. Ne pričajte dok plešete jer ako muškarac pleše, to znači da želi plesati.

5. Ako vam je potreban grudnjak, nosite ga. Ne popravljajte odjeću i pazite da vam najlonke nisu naborane.

6. Ne koristite ogledalo u automobilu kako biste popravili šminku. Muškarcu je ono potrebno za vožnju i jako ga nervira ako stalno mora popravljati ogledalo da bi vidio što se dešava iza njega.

7. Nemojte biti suviše prisni sa svojim partnerom u javnosti. Svako otvoreno pokazivanje ljubavi ili simpatije znak je lošeg ukusa i obično ga osramoti ili ponizi.

8. Nemojte biti pretjerano emotivne ili ga pokušati natjerati da kaže nešto što ne želi manipulirajući njegovim osjećajima. Muškarci ne vole suze, posebno na javnim mjestima.

Ok, ovako ne želite izgledati u društvu ni danas...

9. Nemojte biti suviše prisni s konobarom i komentirati s njim kako ste se ondje zabavili s nekim drugim. Muškarac zaslužuje i traži vašu potpunu pažnju.

10. Nemojte razgovarati o odjeći ili pokušavati opisati svoju novu haljinu muškarcu. Udovoljite svojem partneru razgovarajući o stvarima o kojima on želi razgovarati.

11. Nemojte previše piti jer muškarac očekuje da ostanete dostojanstvene čitavu večer. Alkohol kod nekih žena može pojačati osjećaj samopouzdanja, ali većina će ipak samo izgledati blesavo.

12. Nemojte biti upadljive i razgovarati s drugim muškarcima.

13. Kap koja će preliti čašu bit će ako se onesvijestite od previše alkohola. Tad vas partner vrlo vjerojatno više nikad neće nazvati.