TKO IH NE BI VOLIO?

10 najžešćih ženskih laži

27.02.2011 u 11:50

Bionic
Reading

Za razliku od muškaraca koji lažu iz sebičnog prljavog interesa, žene lažu za opće dobro, mir u svijetu i spas polarnih medvjeda. Drugim riječima, lažu da bi udovoljile prijetvornom muškom umu koji fakat ne zna što bi s istinom. Evo deset dokaza

U pravu si
Naravno da nije u pravu, no s obzirom da tip ne reagira na ženski doživljaj istine nego uporno i uzaludno pokušava logički pohvatati i usustaviti sve varijante naizglednog besmisla što izlazi iz njenih ustiju, curama, majkama i ćukunstrinama je redovito lakše reći – u pravu si. A onda, o čemu god da već bila riječ ili prijepor, jednostavno odraditi stvari po svojem. Muškarcima je redovito više stalo do teoretske konzistencije nego do praktične izvedbe. Nju će vam prepustiti drage volje dokle god im dozvolite da načelno budu u pravu.

Nisam ljuta
Iz nekog neobjašnjivog razloga ženama još nitko nije rekao da mogu biti genijalno zgodne kada su ljute. No dobro, nemaju sve face tu sreću, pa je bolje ne riskirati i umjesto toga smuljati kako uopće, nimalo, ma ni slučajno... ne kipte od bijesa. Baš kako nas uči prethodni paragraf, žene možda istinu ne izgovaraju, ali je objeručke izvršavaju. Tome će najbolje posvjedočiti zalupljena vrata, polomljeni tanjuri ili štikla koja se upravo giba prema vašem zubalu brzinom od deset peta u sekundi.

Uopće nemaš veliku škembu
Kompliment koji doslovce puca po šavovima od količine laži i sala namijenjen je prije svega tipovima koji još uvijek imaju par aduta u rukavu zbog kojih ih ženica retorički tetoši. Brutalnije rečeno, ako si ružan, glup i bez para, šanse da će ti bolja polovica oprostiti hmeljni šlauf oko pojasa je, onak', zrelo za Mišakovu emisiju 'Na rubu znanosti'. Zato, pamet u glavu, napravi nešto sa svojim životom i zasluži da ti žena velikodušno laže. Shvati to kao dokaz da si konačno uspio.

Ovakav seks još nisam doživjela
Da, da, bio si neponovljiv, upečatljiv, totalno si skužio njezino tijelo i radio upravo ono što najviše voli. Ah, da, kako si samo to osjetio, kako samo znaš unaprijed... Tvoja je intuicija, čini se, baš toliko velika kao i njezino utjelovljenje koje ti visi među nogama. Žene predobro znaju da je tipovima neizmjerno više stalo do toga kakvi su bili nego s kim su bili, te će, inteligentne kakve već jesu, učiniti sve ne bi li usrećile tu nakupinu ganglija u muškom mozgu koja je zadužena za ego i erekciju. Cijena minimalna, učinak maksimalan.

Nije bilo skupo
Muškarci lažu o ciframa jer spašavaju golo dupe, žene lažu jer su ziher da je nešto stvarno koštalo 40 posto manje nego što pokazuje račun koji neki nesretnik upravo drži u rukama. Uostalom, uopće nisu gledale etiketu s cijenom. U ekonomiji koja bi bila organizirana prema ženskom doživljaju vrijednosti sve bi bilo ili besplatno ili nedostižno skupo. Nesnalaženje sa srednjim iznosima - koje im je nametnuo muški rod i njegov besmisleni izračun tržišne cijene – skoro je genetski uvjetovano. 3.000 ili 6.000 kuna, koja je zapravo razlika?

Imam X – 5 kila
Žene do svoje stvarne kilaže ne dolaze izravno kao ostatak čovječanstva, nego preko matematičke formule X – 5, gdje X definiramo kao iznos koji pokazuje vaga. Gledano u širem kozmičkom kontekstu, ne možemo reći da žene lažu. One se jednostavno, hm... osjećaju lakše. Niti gravitacija, niti proizvođači vaga, niti sustav arapskih brojeva ne mogu apsolutno ništa protiv tog mističnog doživljaja stvarnosti.

Gotova sam za par minuta
Svaki zaljubljeni tip je skužio da kad zagrli svoju najdražu - vrijeme prestane postojati. Ono što nije skužio je da isto vrijedi i kad ju ne grli. Recimo, čekajući pola sata samo da još sredi lijevu obrvu. Zapadno linearno shvaćanje vremena nikada nije naišlo na plodno tlo u ženskom umu, pa kad ti kaže da je gotova za par minuta, uzmi u obzir da su minute ovdje shvaćene duboko umjetnički. E, sad, je li umjetnost laž? Teška i poduža mozgalica kojom ćeš odlično prikratiti vrijeme čekanja.

Ne smeta mi što gledaš druge žene
Za razliku od muškog roda, žene će otići ful dalje ne bi li sačuvale privid samodostatnosti i auru dostojanstva. To uključuje prije svega mukotrpni menadžment ljubomore, nešto za što frajeri nisu previše nadareni, za razliku od višestrukih talenata u domenama seljoberstva, posesivnosti, agresije i emocionalne neinteligencije. Tako kad ti komad ispali da joj ne smeta što si pozitivno iskomentirao riječima ili očima neki drugi primjerak ženskog roda, uzmi u obzir da ju ta laž košta čitavo brdo psihičkih kalorija. Respect.

Ne pričam frendicama o tebi
U prijevodu, što će curi frajer o kojem ne može raspredati natenane i višestruko ga izanalizirati u forumu kapučino-mudraca, poznatijim kao frendičnjak. Gle, rekla im je apsolutno sve, pa čak i ono što ni ti ne znaš o sebi. U tom smislu, zapravo i govori istinu. Ne priča im o tebi. Prodaje im mitologiju. No pazi, onog trenutka kada fakat prestaneš biti tema za velikodušno razbacivanje detaljima, znači samo jedno - umro si kao predmet njezine ljubavi.

Ne treba mi ozbiljna veza
Odrastajući u svijetu gdje se kite dižu brzinom svjetlosti i gdje svaki drugi tip sanja o serijskom one night standu, gro cura misli kako će ispasti očajne i nazadne ukoliko pokažu da žele nešto više i trajnije. Pa onda krene muljaža na temu kako joj je svejedno, kako nema ništa protiv ljubavne zeke-peke. Sve dok jedan dan ne lupi u zid činjenice da njezina lepršava simpatija upravo praši drugog komada bez grama grižnje savjesti. Mali savjet: muškarcima trebaju uvjeti. Što ozbiljnije, to zdravije. Da ne pričamo o tome kako djeluju kao savršeni afrodizijak. Naravno, sve je to divno i krasno, reći ćete, sad još samo treba naći nekog tko će položiti ispit, a da pritom nije impotentan. Ili gay. Ili - u jackpot varijanti - oboje.