SJEKIRA U MED

10 najsretnijih dobitnika lutrije

07.04.2013 u 11:28

Bionic
Reading

Svatko na svijetu u jednom je trenutku svog života imao neočekivanu sreću. Ljudi rado pričaju o sitnim sretnim okolnostima koje su ih zadesile, pa stoga nije ni čudno da smo i mi poželjeli zaviriti u nekoliko primjera one vrlo očite sreće – velikog dobitka na lutriji

Lutrija-šmutrija

Da vam netko kaže da je ispao iz zrakoplova na prvom letu u svom životu te da je također bio u vlaku koji je izletio iz tračnica i autobusu koji je sletio s ceste u rijeku, da mu se auto zapalio dva puta i da je za dlaku izbjegao smrt kad je iskočio iz automobila koji je završio u provaliji, vjerojatno biste mu rekli da je najnesretniji čovjek na svijetu i savjetovali mu da se kloni bilo kakvih prijevoznih sredstava. No bili biste u krivu.

Franji Selaku dogodile su se sve navedene situacije, no sve ih je i preživio. Štoviše, 81-godišnji glazbeni učitelj dobio je i oko sedam milijuna kuna na lutriji – koje je zatim poklonio jer ne vjeruje da novac može kupiti sreću.

Kanadski par koji nije zadržao ni kune svog dobitka

Umirovljenici Violet i Allen Large dobili su nešto više od 11 milijuna dolara (oko 62 milijuna kuna) na lutriji. Nakon što su saznali za veliki dobitak zaključili su da je to prevelika glavobolja za njih pa su donirali sav novac.

'Taj novac ne znači ništa. Mi imamo jedno drugo i to je sve što nam treba', bio je komentar starog bračnog para.

Dobitak – sa zakašnjenjem

Bračni par u Izraelu dobio je najveći zgoditak na lutriji, no nije ga podigao četiri mjeseca. Razlog neobičnom zakašnjenju bilo je to da su oboje zaboravili da su kupili listić.

Par je pri čišćenju nabasao na zaboravljeni listić, provjerio brojeve i otkrio dobitak. Pouka priče je, naravno, da je održavanje reda u kući put do milijuna.

Brojevi koji su se napokon isplatili

Peter Redikin godinama je uplaćivao iste brojeve (4, 17, 22, 24, 38 i 43) i nije mogao vjerovati kad je napokon postao sretni dobitnik nešto više od 11 milijuna britanskih funti (oko 90 milijuna kuna). Nazvao je suprugu koja je mislila da je sudjelovao u prometnoj nesreći kad mu je čula glas.

Sretni 50-godišnjak odmah je znao što želi – otići najboljem liječniku zbog svojih koljena, kupiti novi auto te otići sa suprugom na putovanje.

Par koji je dobio nevjerojatnih 56 milijuna funti

Justine Laycock i Nigel Page dobili su 56 milijuna funti na lutriji EuroMillions. Par je do tada živio zajedno, no nisu bili vjenčani.

Nakon dobitka Justine i Nigel su ostavili svoj stari dom spremačici, a oni su se preselili u novu ekokuću vrijednu oko 40 milijuna kuna. Uskoro nakon preseljenja su se i vjenčali.


Sretni dobitnik odmah donirao novac onima kojima treba

Kinez poznat samo kao gospodin Shen dobio je oko 225 milijuna kuna na lutriji u Šangaju. Na licu mjesta je donirao novac (oko 60 milijuna kuna) pokrajini u kojoj se nedavno dogodila nesreća s kliznim zemljištem.

Neobična podudarnost

Glavni lik prijašnje priče iz Kine dobitnik je druge najveće sume novca na kineskoj lutriji. Gospodin He je, s druge strane, dobitnik trećeg najvećeg dobitka sa samo nekoliko milijuna kuna manje.

Baš kao i gospodin Shen, i gospodin He donirao je oko trećine svog dobitka u dobrotvorne svrhe.

Tajvanska doktorica čiji joj je tik donio milijune

U slučaju da vam očni kapak počne podrhtavati vjerojatno biste nakon nekoliko dana posjetili liječnika. No tajvanska liječnica zaključila je da  se ne radi o problemu, već o drevnom kineskom vjerovanju da drhtanje desnog očnog kapka znači neočekivani novac – pa je uplatila lutriju.

Bez obzira koliko smiješno cijela priča zvučala, doktoričino praznovjerje donijelo joj je oko 70 milijuna kuna.

Kineskinja zamijenila sitniš za milijune

Žena iz Chongqinga svaki put kad joj je ostalo sitnog novca nakon posjeta trgovini iskoristila ga je za kupovinu listića za lutriju. Zahvaljujući svojoj navici dobila je oko osam i pol milijuna kuna.

Nakon što je donirala oko 17.000 kuna u dobrotvorne svrhe podijelila je ostatak svojoj djeci i nećakinjama.

Šest sedmica

Lutrija u kojoj treba pogoditi sedam brojeva između nula i devet nedavno je imala neobičan slučaj – dvojica anonimnih dobitnika podijelila su oko osam i pol milijuna kuna jer su obojica pogodila slijed brojeva '7777077'.

Jedino što bi nas više iznenadilo je to da je sedam dobitnika podijelilo dobitak za sedam sedmica.