10 najlegendarnijih izjava misica

10 najlegendarnijih izjava misica

05.04.2009 u 09:42

Bionic
Reading

Mir u svijetu! Mir u svijetu. MIR u svijetu. Na koliko se samo načina može izgovoriti ta rečenica... A misice to najbolje znaju. Bez ikakvih feminističkih primisli, moramo ustvrditi da su neke ljepotice ipak ostale zapamćene po svojim bisernim izjavama, a manje po boji kose. Od naše prelijepe Fani, preko nedavne Miss Universe oduševljene posjetom Guantanamu, do bisera s Filipina. Ne zna se koja je bolja

Fani 'It's OK' Čapalija
Miss Hrvatske 1993.
Naša jedina i najdraža – Fani Čapalija. Bila je druga Miss Hrvatske (godinu je dana ranije bila izabrana Elena Šuran) i s nevelikim smo očekivanjima pratili izbor za Miss svijeta u Sun Cityju, u Južnoj Africi, u studenom 1993. godine. I nevjerojatno! Fani se našla među pet najljepših! Zajedno je s predstavnicama Jamajke, Južne Afrike, Filipina i Venecuele odgovarala je na pitanja. Jedna od članica žirija pitala ju je što misli o natjecanju u kupaćim kostimima, ne misli li da je to zastarjelo. Naša se misica prvo zbunila i zatražila pomoć voditelja showa Piercea Brosnana, koji joj je ponovio pitanje, na što je zatim kratko i jasno odgovorila: It's OK!

Miss Universe 2008.
Lijepa Venecuelanka Dayana Mendoza je u sklopu turneje kojom organizacija U.S.O. zabavlja američke trupe posjetila zloglasni američki zatvor Guantanamo na Kubi. Misica je posjet detaljno opisala na svom blogu čiji je sadržaj umeđuvremenu izbrisan. A izbrisan je jer je između ostalog pisalo: 'Ovaj sam tjedan bila u Guantanamu!!! Kakvo nevjerojatno iskustvo! Bio je to nezaboravan izlet. Družili smo se s momcima sa istočne obale koji su nam pokazivali brodove, vozikali smo se uokolo i bilo je taaaaako zabavno! Vidjeli smo zatvor, kako se čuvari rekreiraju, opuštaju uz filmove i knjige... Bilo je stvarno zanimljivo. Bilo je tako lijepo i spokojno da jednostavno nisam željela otići.' Neobična impresija za mjesto poznato po neljudskim uvjetima i mučenjima zatvorenika. Njezine je riječi u cijelosti prenio New York Times, a originalni je blog zamijenjen objašnjenjem da je Dayana zapravo mislila na gostoprimstvo i topli doček vojnika.

Janina i njezina obitelj

Miss Filipina 2008.

Janina San Miguel postala je poznata širom svijeta zahvaljujući snimci na YouTubeu na kojoj je zabilježen njezin odgovor žiriju na pitanje: 'Kakvu je ulogu za vas imala vaša obitelj za vrijeme natjecanja Binibining Pilipinas?' Janinin je odgovor teško transkribirati, ali uz mnoga mucanja, ispričavanja i usiljeni smijeh istaknut ćemo rečenicu: 'Moja je obitelj najvažnije osobe u mom životu.' No, cijeli odgovor pogledajte u videu.


Caitlin i njezin čušpajz od odgovora
Miss Teen Južne Karoline 2007.
Caitlin Upton, djevojka koja se natjecala za Miss Teen Južne Karoline 2007. godine i osvojila titulu, izgleda poput svake druge američke plavuše (bez silikona). No, među drugim se ljepoticama istaknula svojim pomalo bizarnim odgovorom na pitanje žirija. Članicu žirija je zanimalo što misli o rezultatima ankete koja je pokazala da čak petina Amerikanaca ne može na karti svijeta pronaći vlastitu zemlju. Djevojka nikako nije mogla sročiti suvislu rečenicu spominjući i Južnu Afriku i Irak u nerazumljivom kontekstu. Ali to ćete najbolje vidjeti na videu uz malu pomoć titlova!

Miss Alabame 1994.
Premda nismo našli videozapis ovog briljantnog odgovora na natjecanju za Miss Alabame 1994. godine, ovu djevojku naprosto nismo mogli izostaviti. Amie Beth Dickinson je na pitanje, da može živjeti zauvijek, bi li to voljela i zašto, odgovorila: 'Ne bih voljela živjeti zauvijek jer ne bismo trebali živjeti zauvijek jer, da nam je predodređeno da živimo zauvijek, onda bismo i živjeli zauvijek. Ali ne možemo živjeti zauvijek i zato ja ne bih voljela živjeti zauvijek!' Kako ono?

Nadine promovira SAD

Miss Havaja 1992.

Govorljiva Nadine Tanega u finalu je izbora za Miss Amerike 1992. godine imala težak zadatak – promovirati Ameriku i svoj otok. Unatoč 'zapaljivom' govoru koji podsjeća na onaj Caitlin Upton i premda je publika djelovala oduševljeno, Havajka je završila na trećem mjestu. Natuknice očito nisu bile dovoljne da od njih složi suvislu rečenicu.

Jeanie - lijepa ili pametna?

Izbor za Miss Filipina

Izraz lica nekad govori puno više od riječi, što potvrđuje izgubljeni pogled i blentavi smijeh Jeanie Anderson nakon što ju je članica žirija na izboru za Miss Filipina priupitala bi li radije bila jako pametna, ali ne baš previše lijepa ili obrnuto, vrlo lijepa, ali ne baš previše pametna. Jeanie je uključila opciju 'mute' u svom mentalnom sustavu, pa je članica žirija ponovila pitanje, nakon čega je uslijedio nadahnut odgovor u kojem je ljepotica objasnila da je ljepota prirodna stvar, dok se pamet može naučiti.


Šlag na kraju - Clarisse, Miss Manile 2005.
Miss Manile 2005.
U osmominutnom videu koji prikazuje nekoliko odgovora natjecateljica koje su sudjelovale u izboru za Miss Manile 2005. godine može se čuti svašta. Najimpresivnija je bila Clarisse (oko druge minute na snimci) koja je morala reći što misli o optužbama feminističkih udruga da su izbori ljepote glupi i seksistički. Odgovor ide otprilike ovako: 'Mislim da to nije zato što izbori ljepote pokazuju da imate i ljepotu i mozak. To ne znači nikakvu diskriminaciju, već više druženje s drugim djevojkama, bez obzira na to jesu li lijepe. Tako imate bolje društvo!' Molim?!

Ljudsko biće - Sanja Papić
Miss Srbije 2003.
Srpska misica Sanja Papić ušla je 2003. godine među pet finalistica koje su odgovarale na pitanja za Miss Universe te godine. Sanja je završila na četvrtom mjestu, ali je nastavila vrlo uspješnu karijeru u zemlji. Karijeru vjerojatno nije izgradila zahvaljujući svom odgovoru u kojem je morala objasniti bi li radije bila voda ili vatra i zašto. Sanja je barem bila iskrena i rekla da zapravo nema odgovor na to pitanje jer je ona ljudsko biće i ne može se staviti u cipele vode ili vatre.

Pearl Harbor i Velika depresija
Nepoznata natjecateljica
O posljednjoj među odabranim biserima ne znamo mnogo. Čini se da se radi o nešto starijem izboru za miss, ali zato nije ništa manje zanimljiv. Djevojka je, naime, dobila pitanje koji događaj smatra najvažnijim u američkoj povijesti. Odgovor je bio Pearl Harbor. Zasad ne zvuči bizarno. No, poslušajte do kraja, iznenadit ćete se kad čujete da je Velika depresija (velika gospodarska kriza koja je pogodila sve važnije industrijske države 1929. godine) zapravo počela upravo nakon japanskog napada na američku luku u Drugom svjetskom ratu.