PREŽIVITE OBLJETNICU

10 najgorih poklona za ženu

poklon žena iznenađenje

poklon žena iznenađenje

Izvor: Corbis / Autor: fStop

Premda možemo dvojiti o tome postoji li ijedan slučaj u kojem pojmovi 'poklon' i 'žena' ne idu stravično zajedno, ima nekoliko rijetkih trenutaka u kojima muška darežljivost neće naići na gugutavu reakciju. Kupili ste joj peglu ili luksuzni poligon za vješanje rublja? Ne prolazi. Kao ni krema za bore ili priručnik o uspješnom menadžmentu bijesa...

'Odaberi sama'
Čemu riskirati loš odabir, bez veze potrošiti lovu na novi set za čišćenje kupaone, kada joj jednostavno možete dati nekakav kupon u određenom iznosu pa neka se sama ispoklanja. Jest da ćete demonstrirati blagi nedostatak mašte i angažmana, ali barem nećete skupljati ostatke svojeg novog dara po hodniku. No, da... ako baš morate ostaviti impresiju, progutajte knedlu i odvojite sljedeća 772 sata na misao o tome što bi ona zapravo htjela.

Self-help knjige
Da si žena može sama pomoći, ne bi sada visila s tobom. Tako da kojekakve knjige o kontroli bijesa, kanaliziranju nervoze, vodiči za biznis i majčinstvo ili usavršavanje inih bračnih dužnosti, neće naići na vrući prijem. Osim ako divljanje na temu da ste šovinistički šljam i da živite u pretpotopnom svijetu podijeljenih uloga nije nešto što vas seksualno uzbuđuje. Taktika je, dakle, da ih kupite sebi, a onda joj strateški podvalite gradivo dozirajući ga s vremena na vrijeme uz par telećih nježnosti. Ni to nije ziher, ali vjerovatno ste već dovoljno očajni.

Surf

Surf

Izvor: Corbis / Autor: Surf


Smrdi, smrdi, užasno smrdi
Parfem za 50 kuna
Prava je šteta da se ženski rod rukama i nogama bori protiv prirodnih mirisa, pa svako malo inhaliramo cure koje kao da su se zadnjih tjedana dana marinirale u bačvi konfekcijskih parfema, no par kapljica visokobudžetnih mirisa ponekad se sasvim lijepo sljubi s muškim nozdrvama. Kad ih već tako rijetko susrećemo nesputane i znojne, a ono im barem ubodimo nešto lukzusno za pod pazuh. Parfumerijski treš koji ste joj zamotali u neku napredniju varijantu WC papira neće samo demonstrirati manjak stila, nego vam i spaliti par njušnih receptora.

Kućanski aparati
Pegle, magične krpe, setovi kvačica, pregači, rukavica, brotvana... nema tu sreće. Ma da je mišćafl koštao soma kuna, neće pomoći. Ako ženi ne pružite osjećaj da je voljena mimo svih svojih talenata na potezu kuhinja - dječji krevetić - kupaonica, a ono ćete sebi priuštiti solilokvij o tome kako ste gotovansko svinjče. Nije da niste, ali neke su stvari OK isključivo dok se ne spominju. Kao što je i pegla prihvatljiva dok ne dolazi umotana u mašnicu.

Poklon 'i meni će koristiti'
Dakle, kupio si joj igraću konzolu, novi xxx-inčni televizor i komplet zvučnika sa sub-wooferom... ono, da se bolje čuju basovi kada gleda 'Red carpet'. Ako vam treba žena kao izgovor da si poklanjate stvari, onda si bolje nabavite cucka. Taj će veselo mahati repićem bez obzira na to jeste li došli kući s najnovijom računalnom konfiguracijom ili deset deka posebne.

Škakljiva kozmetika
Postoji tanka crvena linija između dobrog pudera i kreme protiv bora. Između boje i balzama za kosu. Tu su negdje detalji koji dijele fatalne tipove od inih nakupina muških stanica. Dakle, ako želite hrabro odigrati na nekonvencionalnu kartu i kupiti nešto iz kozmetičkog arsenala što nikad prije niste, razmislite još sedamnaest puta o svim mogućim konotacijama vaše kreativne darežljivosti.

Surf

Surf

Izvor: Corbis / Autor: Etsa

Mašta radi svašta
Uradi sam... nemoj
Dolazimo do jednog od najsuptilnijih pitanja. Želiš li svojim poklonom proizvesti efekt 'mmmm, mali, slatki, neupotrebljivi, evo ti pusica' ili želiš da se ženi svidi bez obzira na to hoćete li se sutra poklati na sudu? Recimo da joj hoćeš napraviti ogrlicu ili narukvicu, možda složiti neku figuru koju će držati na svima vidljivom mjestu... Onda to napravi jedino i isključivo ako si 101 posto siguran u svoje sposobnosti. Inače će te dočekati sladunjava majčinska reakcija, a tvoje će remek-djelo biti još slađe pospremljeno u ladicu.

Leksička darežljivost
Tipovi nebrigu i lijenost pokušavaju pokrpati forama koje su, valjda, naučili kao klinci u suobraćanju s odraslima kada su svinjarije iskupljivali jeftinim, dapače basplatnim, umiljavanjem. Logika je da kad zasereš i zaboraviš, brže bolje spašavaš stvar navodno turbo romantičnom i osviještenom spikom. Sve varijante na temu 'nijedan poklon te nije vrijedan, moja ljubav je najbolje što ti mogu dati, nije sve u stvarima, mi smo iznad priglupih formalnosti..'. Zijev, zbljuv. Riječi su valuta koju inflacija pogađa najviše i najbrže. Ukratko, ne pokušavaj se kukavički izvući. Ostavit ćeš daleko bolji dojam ako ostaneš đubre do kraja.

Surf

Surf

Izvor: Corbis / Autor: Ausloeser

Budi bezidejan i previdljiv
Poklon iz kataloga
Još jedan lapsus koji će vam baciti nježniju polovicu u depru je nekakav standardni, sveprisutni 'poklon za ženu'. Ono, nešto na akciji što je poharalo svaki katalog i letak, što je već vidjela na sto svojih kolegica i što se može kupiti uz blagajnu samoposluživanja. Osim, da, ako niste nabasali na biće koje sve navedeno objeručke puši. Ništa, u tom slučaju dobre ideje sačuvajte za svoje druge ili treće paralele kojima, ne sumnjamo, već dobrano kročite.

Ništa
Jednom u sto godina rađa se sretnik koji naleti na ženu kojoj je ideja hlačica, gačića, cipelica, kremica, torbica i prstenja nesnosna, a da pritom ne izgleda kao frigidni hermafrodit s debljom stranom metle u dupetu. Ono, um Immanuela Kanta, duša Ivane Orleanske i fizika Eve Mendes koja leti daleko iznad petparačkih ljudskih želja i potreba, iznad gladnog samoljublja, potrebe za pažnjom, društveno ustoličenih robnih razmjena i kojoj bi vaš dvjestokaratni dijamant uz svijeće i pačja prsa u umaku od marelica i bosiljka predstavljao najgoru uvredu. Njoj, recimo, možete pokloniti jedno gigantsko ništa za neku zamišljenu 25. obljetnicu veze (budući da nema šanse da bi ikada pristala na formalnost braka). E, to je svakih sto godina za jednog u 10 milijardi. Za sve ostale, ništa znači da će biti svašta.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi