SVEMU DOĐE KRAJ

10 naj znakova da je ljeto gotovo

08.09.2013 u 08:25

Bionic
Reading

Bez obzira koliko se trudili sami sebe zavarati – postoje neki jasni znakovi da je ljeto gotovo i s njime godišnji odmor na plaži te bezbrižno svakodnevno ljenčarenje

Izgubljeni u prijevodu

Iako niste napustili Hrvatsku da biste ljetovali, znate da se doba godišnjih odmora bliži kraju jer svi oko vas ponovo govore isti jezik. Zadnjih nekoliko mjeseci čuli ste engleski sa svakim zamislivim naglaskom te naučili riječi 'dvije kuglice sladoleda' na barem osam svjetskih jezika.

Nema više zvučnih smetnji

Sjedite u svom domu, pregledavate na internetu što je novo u svijetu i cijelo vam se vrijeme čini da nešto nedostaje. I onda shvatite – nema konstantnog zrikanja koje je tjednima pratilo sve ostale zvukove. Neće vam grozno nedostajati, no, s druge strane, to je prilično jasan znak da je ljeto gotovo.


Nešto ste ostavili na štednjaku

Jedan od vrlo jasnih znakova da je ljeto pri kraju je to što ponovo jedete hranu koja nije s roštilja ili iz restorana. Ponovo kuhate nešto u loncu i birate povrće kojim ćete iznenaditi svoje nepce nakon mjeseci ćevapa, ražnjića i raznih riba s roštilja. Mladi luk ste zamijenili onim malo starijim i većim, no barem nećete do sljedeće godine morati prljati ruke ugljenom.


Jutarnja rutina

Bez obzira što ste na moru vjerojatno ranije ustajali nego sada, osnovna razlika je što ste to činili uz šum valova i miris borova, a ne uz pištanje budilice. Kratko primirje s tehnologijom koja vas budi za posao je došlo kraju i vaš rat s jutarnjim alarmom ponovo je počeo.


Moje prekrasno r(a/o)dno mjesto

Ništa ne govori da je ljeto gotovo kao činjenica da dok vam kiša udara po autu stojite uz svoju omiljenu radijsku stanicu u koloni koja počinje nekoliko kilometara ispred vas. Nervozno gledate na sat i jasno vam je da ćete ponovo zakasniti na posao. Nimalo vas ne veseli ni činjenica da je cijeli grad raskopan jer ljetni radovi još nisu završeni.


Ljeto nije samo u glavi

Iako ste možda pomislili da je ljeto više stanje uma, činjenica da ste na posao krenuli samo u kratkim rukavima podsjetila vas je da postoje i neke stvarne razlike između godišnjih doba, kontinenta i obale. Dok okrećete grijanje u autu na maksimum, molite višu silu da je klima u uredu isključena.

Priroda za tehnologiju

Možete biti prilično sigurni da je ljeto gotovo kad imate želju i mogućnost radije provesti vrijeme gledajući omiljenu seriju ili sport, umjesto da planirate odlazak na neku samotnu plažu ili na neko piće koje će potrajati cijelu večer. Ljeto je definitivno gotovo kad se počnete zabavljati u zatvorenim prostorima.


Fotoaparat je ponovo na polici

Više se ne brinete koliko će fotografija i kratkih snimki vaših novih prijatelja koje ste upoznali na godišnjem stati na memorijsku karticu vaše digitalne kamere, već ih u prekrasnoj rezoluciji vrtite na svom računalu. Vjerni digitalni 'idiot' je ponovo na polici i nemate ga zapravo namjeru koristiti ni za što drugo osim za kakav seksualni kućni uradak.


Više ne čitate krimiće i ljubiće

Prilično jasan znak da je ljeto gotovo je to što više ne trošite vrijeme na krimiće i ljubiće ili knjige koje ste našli u ladici 'cimer fraja'. Umjesto toga 'uživate' u jesenskoj shemi raznih programa. Jedino vam se možda ponekad dogodi da se probudite iz prekrasnog sna u kojem znate riješiti cijelu križaljku.

Više ne primjećujete zalaske sunca

Nije nemoguće da više ne primjećujete zalaske sunca jer ste još na poslu kad se događaju, no onaj šareni kič na koji ste navikli na obali jednostavno nije prisutan bez mora i savršenih oblaka koji se međusobno natječu koji će više sličiti na nešto prepoznatljivo.