GLEDAJ GALEBA

10 naj ljetnih uleta

17.06.2013 u 09:13

Bionic
Reading

Nećemo se praviti pametni i krasti tuđe zasluge – svaki od uleta koji ćete ovdje pročitati je iz knjige 'Flertovanje na hrvatskom – Vodič za turiste' autorica Jelene Primorac i Laure Lui. Cure su ih očito sve čule, pa su odlučile pomoći onima kojima to treba

Klasici su uvijek najbolji

Najjednostavniji uleti uvijek su i najbolji. 'Što piješ, jesi za ples, otkud se nas dvoje poznajemo i je li ovo mjesto zauzeto' ostaju među najkorištenijim pitanjima kojima zavodnici počinju razgovor sa suprotnim spolom. Iako se možda radi o otrcanim i dobro prožvakanim pitanjima, ti klasici češće će otvoriti vrata daljnjem razgovoru nego ih zatvoriti.

Samouvjerenost pobjeđuje

Za one samouvjerenije ili lude optimiste fore poput 'po načinu na kojim me ignoriraš vidim da ti se sviđam' i 'mislim da je vrijeme da se upoznamo' solidni su uleti. Ako dovoljno hrabro i duhovito uspiju izreći takvo nešto, zavodnicima bi se čak moglo i posrećiti.

Geekovski uleti

'Bok, ja sam iz budućnosti i moram ti reći da nam je vjenčanje bilo predivno' i 'ti si sigurno pirat s obzirom da si ilegalno downloadala moje srce' očito se neće svatko usuditi reći, no u slučaju prave osobe nespretni geekovski uleti ponekad se mogu pretvoriti u potpuni pogodak.

Romantika – ili sladunjavost

Dobre ulete je teško odabrati. Nema savršene rečenice koja će zainteresirati baš svakoga. Stoga ne čudi da postoje i duhoviti pokušaji romantike poput 'posudiš mi mobitel, mama mi je rekla da je nazovem kad se zaljubim' i 'ako te otpratim kući, hoćeš li me zadržati'.

Lažna iskrenost

Ponekad je dobro biti i iskren – ili se barem pretvarati da je tako. 'Smeta li ti da buljim u tebe izbliza umjesto s druge strane prostorije' i 'patim od amnezije, jesi li me već viđala ovdje', dva su zabavna lažno iskrena uleta koja bi zavodnicima mogla omogućiti daljnje upoznavanje.


Novac je najbolji afrodizijak

Ponekad je dovoljno biti skupo odjeven i platiti rundu pića te zatim prići djevojci i jednostavno reći 'bezobrazno sam bogat' ili 'nevjerojatno, tvoje oči su iste boje kao moj BMW'. Ljeti je vruće, pa ako led u piću koje je zavodnik naručio nije dovoljan, mala lepeza od kreditnih kartica možda pomogne jadnoj djevojci da ne kolabira.

Mužjak u akciji

Veći momci koji se brinu o svom tijelu ponekad ne trebaju ništa reći, već jednostavno izmisliti izgovor za skidanje majice. Ako baš nešto i moraju reći, moglo bi se dogoditi da čujete 'ja ti, mala, bosom nogom panj izbijem'. Možda se ne radi o legendarnom naj uletu, no nas je svakako nasmijao.

Loši dečki su pravi magnet

Svi znaju da se curama uvijek sviđaju 'loši' frajeri. Pitanje je postoji li granica koliko loši. Je li dosta samo u rukav majice kratkih rukava staviti kutiju cigareta te tako pokazati tetovažu na mišićavoj ruci, ili se mora posegnuti za uletima poput 'želiš li vidjeti trik koji sam naučio u zatvoru' ili 'što tako fina cura kao ti radi u prljavim mislima kao što su moje'?

Sramežljivi uleti

'Uh, ovaj, znaš li možda koliko je sati' i 'oprosti, znaš li možda gdje je WC' su rečenice za koje oni najstrašljiviji misle da su uleti. Ironija je da ako baš u tom trenu nađu inspiraciju i hrabrost što dalje reći, bilo kojim od ta dva bezazlena pitanja već su djevojci skrenuli pogled na sebe i uspjeh je garantiran.

Ludilo ponekad isto pali

Iako se često naziva kemijom, iskra između dvoje ljudi nije znanost i nema sigurne formule za uspjeh. Ponekad čak i potpuno ludi uleti mogu upaliti, pa se nemojte iznenaditi ako čujete da netko priđe djevojci i kaže 'bok, glasovi u mojoj glavi su mi rekli da ti moram prići i započeti razgovor' ili 'ja sam princ na bijelom konju, čuo sam da me tražiš', a ona se na to nasmije i nastavi pričati sa zavodnikom.