NA ČETIRI BIRALIŠTA

U Srbiji glasovalo gotovo 2.000 državljana Hrvatske, uključujući srpske izbjeglice

  • S. S./Hina
  • Zadnja izmjena 26.05.2019 21:22
  • Objavljeno 26.05.2019 u 21:22
Bionic
Reading

Na četiri biračka mjesta u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u Srbiji danas su na izborima za Europski parlament glasovala ukupno 1.994 državljanina RH s biračkim pravom, potvrđeno je Hini.

Na dva glasačka mjesta u Generalnom konzulatu RH u Subotici biračko pravo iskoristila su 634 hrvatska državljanina koji imaju prebivalište u Vojvodini.

Uz hrvatsku manjinu u većemu broju nego ranijih godina glasovale su i srpske izbjeglice iz Hrvatske, koje su, organizirano, u autobusima, tijekom prijepodneva došli glasovati u Suboticu.

Na dva biračka mjesta u Beogradu glasovalo je ukupno 1.360 državljana RH s biračkim pravom.

Ranije danas glasnogovornik Državnog izbornog povjerenstva Slaven Hojski potvrdio je da se u jednom trenutku na glasačkom mjestu u Beogradu pojavilo 200 ljudi koji su organizirano došli glasovati.

  • +15
Građani izlaze na birališta izabrati svoje zastupnike u Europski parlament / Izbori u Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Na biračko mjesto u hrvatskom veleposlanstvu birači su došli s četiri autobusa, dakle odjednom oko 200 ljudi, pa je razumljivo da je stvorena gužva, rekao je Hojski.