hdz u bjelovaru

Ressler: Kampanja Ministarstva rada usmjerena je na činjenice, a ne protiv sindikalne inicijative

  • An. S./Hina
  • Zadnja izmjena 05.05.2019 15:25
  • Objavljeno 05.05.2019 u 15:03
Bionic
Reading

HDZ-ovi kandidati za izbore za Europski parlament obišli su u nedjelju Bjelovarsko-bilogorsku županiju, posjetili tvornicu Koestlin, razgovarali s vodstvom te tvrtke kao i drugim poduzetnicima, a nositelj liste Karlo Ressler ustvrdio je kako je Koestlinova uspješna poslovna priča dobar primjer povezanosti lokalnih, državnih i EU projekata.

„Danas smo nastavili našu kampanju u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji gdje smo se susreli s građanima ali i vidjeli pozitivne poslovne priče poput ove u Koestlinu. Koestlin je od 2002. godine uložio 120 milijuna kuna, a dobar dio onoga što se danas u toj tvornici radi, odnosno dobar dio zapošljavanja koristi se preko aktivnih mjera politika zapošljavanja koje na državnom nivou iznose 4,5 milijardi kuna”, rekao je Ressler.

Primjer Koestlina, kazao je, dobar je pokazatelj koliko su zapravo povezani lokalni, državni i projekti na EU razini, a to je ujedno i jedna od glavnih poruka HDZ-ove kampanje.

„U ovoj fazi kampanje mi smo na terenskom obilasku Hrvatske i možemo reći da smo obišli više od polovice hrvatskih županija. Sljedećeg tjedna mijenjamo se s našom plavom skupinom koja će boraviti u kontinentalnoj Hrvatskoj, a mi nastavljamo dalje na Jadranu”, kazao je Ressler.

Nositelj HDZ-ove lčiste također je poručio u nedjelju kako medijska kampanja Ministarstva rad i mirovinskog sustava nije usmjerena protiv sindikalne inicijative prikupljanja potpisa za referendum "67 je previše" već se njome želi osvijestiti i informirati građane o svemu što je napravljeno.

'Financira se kampanja kojom se želi osvijestiti i informirati građane o svemu onome što je napravljeno, odnosno želi se informirati o činjenicama. Sve što radimo, neovisno o tome radi li se o mirovinskoj reformi ili o našoj europskoj kampanji, utemeljeno je na činjenicama i konkretnim podacima', rekao je Ressler u Bjelovaru upitan je li korektno državnim novcem financirati kampanju usmjerenu protiv sindikalne inicijative za smanjenjem starosne dobi za odlazak u mirovinu sa 67 na 65 godina.

HDZ, kazao je, drži da je mirovinska reforma pojedinačno pitanje svake države koja je članica Europske unije.

Nije htio nagađati o tome hoće li sindikati prikupiti dovoljan broj potpisa za referendum.

'Prikupljanje potpisa je u tijeku, vjerujem da će to sigurno biti jedna od tema ovog vremena koje se preklapa s našom kampanjom. Ono što ćemo mi kao kandidati nastaviti raditi u sljedećim razdoblju, neovisno o tome kako bude išlo prikupljanje potpisa, je da ćemo u svakom dijelu Hrvatske, u svakoj hrvatskoj županiji predstavljati europski program HDZ-a i sve ono pozitivno što radimo', poručio je Ressler.